Μέρκελ: Σε τρίτη παρέμβαση μέσα σε λίγες ημέρες για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία προχώρησε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη μπορεί να επιτύχει μια διαρκή ειρήνη μόνο με τη συμμετοχή της Ρωσίας. Όπως μεταδίδει το Tass, η δήλωση αυτή έγινε σε τελετή αφιερωμένη στα 77α γενέθλια της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung στο Μόναχο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA, η Μέρκελ ανέφερε ότι ο Ψυχρός Πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί μια διαρκής ειρήνη με τη βοήθεια της Ρωσίας.

Παράλληλα, η Γερμανίδα πρώην καγκελάριος είπε ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία ήταν ένα «σημείο καμπής» και προειδοποίησε για ακόμη μία φορά ότι οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη.

«Συνιστούμε σε όλους να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα λόγια (σ.σ του Πούτιν) αντί να τα χαρακτηρίζουμε ως μπλόφα από την αρχή», είπε η Μέρκελ.

«Η Ευρώπη να μην απορρίπτει μελλοντικά μια σχέση με τη Ρωσία»

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η Μέρκελ είχε κάνει ξανά αναφορά στη Ρωσία, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίος και ο σχεδιασμός της «μακροπρόθεσμης πανευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας – συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας».

Τότε, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας είχε μιλήσει για «βαθιά καμπή» που σηματοδοτεί η 24η Φεβρουαρίου 2022 και για τη «μεγαλύτερη παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Η 24η Φεβρουαρίου 2022 σηματοδοτεί μια βαθιά καμπή. Επιπλέον, ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας συνιστά τη μεγαλύτερη παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά πρέπει να γίνει δουλειά σε μια πανευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας – συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, ακόμη και αν αυτό θα απαιτούσε μεγάλο σθένος», δήλωσε η κ. Μέρκελ, παραδεχόμενη ταυτόχρονα ότι «σήμερα αυτός ο στόχος μπορεί να μας φαίνεται εξίσου μη ρεαλιστικός όσο για τον Αντενάουερ το 1950 στο Γκόσλαρ η επανένωση της Γερμανίας». (Διαβάστε εδώ)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις