Νορβηγία: Έρευνα θα διεξάγει σήμερα (14/10) η αστυνομία της Νορβηγίας σχετικά με πληροφορίες για μυστηριώδες drone που πετούσε πάνω από τη μονάδα επεξεργασίας αερίου Κάαρστοε, στα νοτιοδυτικά και πιθανώς παραβίασε τα πρωτόκολλα ασφαλείας, γράφει η εφημερίδα Stavanger Aftenblad.

Η τοπική αστυνομία δεν ήταν προς το παρόν σε θέση να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Μέλη της νορβηγικής Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί στο Κάαρστοε και σε άλλες σημαντικές εγκαταστάσεις ενεργειακών εξαγωγών από τότε που οι Αρχές ενίσχυσαν την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας μετά τις διαρροές που εντοπίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς αερίου Nord Stream.

Ακόμη και πριν από τα συμβάντα στους αγωγούς Nord Stream, η Αρχή Προστασίας Πετρελαίου (PSA) της Νορβηγίας είχε προειδοποιήσει ότι οι ενεργειακές εταιρείες θα πρέπει να επαγρυπνούν για μη επανδρωμένα αεροσκάφη άγνωστης προέλευσης.

Η αστυνομία αντέδρασε την Πέμπτη 13/10 σε απειλή που διατυπώθηκε τηλεφωνικώς στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Νίχαμνα, οι οποίες μαζί με αυτές στην Κάαρστοε και κάποιες άλλες νορβηγικές μονάδες συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εγκαταστάσεων εξαγωγής ενέργειας στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις