Την αλλαγή στρατηγικής προτείνουν οι Δημοκρατικοί στο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο πιέζουν για πρώτη φορά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προκειμένου να ξεκινήσει συζητήσεις με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Washington Post, ομάδα 30 Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων προτρέπει με επιστολή της τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν να αλλάξει την προσέγγισή του στην Ουκρανία.

Η επιστολή εστάλη στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα (24/10) και, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι στην κατοχή της Washington Post.

Όπως αναφέρει, οι 30 Δημοκρατικοί καλούν τον Μπάιντεν να συνδυάσει την άνευ προηγουμένου οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία με «την ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών. Τον καλούν να εντείνει τις προσπάθειες για την αναζήτηση ενός «ρεαλιστικού πλαισίου για κατάπαυση του πυρός».

«Όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος κλιμάκωσης, με εκτεταμένες, καταστροφικές συνέπειες» όπως αναφέρεται στην επιστολή των Δημοκρατικών προς τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις