Ο λογαριασμός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αποκαταστάθηκε υπό τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

Ο Μασκ έκανε δημοσκόπηση στους χρήστες του Twitter, την Παρασκευή και το Σάββατο, ρωτώντας τους εάν πρέπει να αποκατασταθεί και με μικρή πλειοψηφία ψήφισαν υπέρ του Τραμπ. Το βράδυ του Σαββάτου, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: “Ο κόσμος μίλησε. Ο Τραμπ θα αποκατασταθεί. Vox Populi, Vox Dei”. Η λατινική φράση σημαίνει «η φωνή του λαού είναι η φωνή του θεού».

Ο Μασκ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα λάμβανε «σημαντικές αποφάσεις περιεχομένου ή αποκαταστάσεις λογαριασμού» πριν συγκαλέσει ένα «συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου με ευρέως διαφορετικές απόψεις».

Το Twitter ήταν η πρώτη πλατφόρμα που διέγρεψε τον Τραμπ αφού οι υποστηρικτές του παραβίασαν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, με την κατηγορία ότι τα tweet του παραβίαζαν τους κανόνες του κατά της εξύμνησης της βίας. Αυτή η κίνηση ακολούθησε γρήγορα παρόμοιες από το Facebook, το Instagram, το YouTube, το Snapchat, το Twitch και άλλες εταιρείες διαδικτύου.

Τώρα, το Twitter έγινε το πρώτο που αποκατέστησε τον λογαριασμό του πρώην προέδρου, δίνοντάς του πρόσβαση για άλλη μια φορά στο ισχυρό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε για χρόνια για να επιτεθεί σε πολιτικούς εχθρούς, να κεντρίσει θαυμαστές και να αλλάζει την πολιτική ατζέντα, καθώς και να προσεγγίσει ένα κοινό με σχεδόν 90 εκατομμύρια ακόλουθους κ

Το τελευταίο tweet του Τραμπ ήταν από τις 8 Ιανουαρίου 2021. Το αν ο Τραμπ θα αποδεχτεί την πρόσκληση να επιστρέψει στο Twitter είναι άλλο θέμα. Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του Σαββάτου στον Ρεπουμπλικανικό Εβραϊκό Συνασπισμό, ο Τραμπ έριξε κρύο νερό στην ιδέα να επιστρέψει στο Twitter, λέγοντας: «Δεν βλέπω κανένα λόγο για αυτό», σύμφωνα με το Bloomberg News. Μετά την εξορία του από τα κυρίαρχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ και μερικοί από τους συμμάχους του δημιούργησαν έναν αντίπαλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται Truth Social.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις