Ιράν: Η ιρανή ηθοποιός Χενγκαμέχ Γαζιάνι συνελήφθη από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας διότι αφαίρεσε δημόσια τη μαντίλα της σε βίντεο που ανάρτησε για να εκφράσει την υποστήριξή της στο κίνημα διαμαρτυρίας στο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

Η Χενγκαμέχ Γαζιάνι συνελήφθη για υποκίνηση και υποστήριξη των «ταραχών» και για επικοινωνία με μέσα της αντιπολίτευσης, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η ίδια η Iρανή ηθοποιός είχε δηλώσει προηγουμένως ότι εκλήθη από τη δικαιοσύνη και στην συνέχεια ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram κατά το οποίο αφαιρεί τη μαντίλα της.

«Ισως και να είναι το τελευταίο μου μήνυμα», έγραψε. «Από τώρα, ό,τι και να μου συμβεί, να γνωρίζετε ότι όπως πάντα είμαι με τον ιρανικό λαό μέχρι την τελευταία μου πνοή», πρόσθεσε.

Το βίντεο παρουσιάζει την ιρανή ηθοποιό σε εμπορικό δρόμο με ακάλυπτο το κεφάλι να αντικρίζει χωρίς να μιλά την κάμερα και στην συνέχεια να στρέφεται και να φτιάχνει μία αλογοουρά, όπως κάνουν οι Ιρανές πριν κατεβούν σε διαδήλωση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η 52χρονη Ιρανή έχει επικρίνει σφοδρά την καταστολή του κινήματος διαμαρτυρίας που γεννήθηκε στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών διότι δεν φορούσε σωστά την μαντίλα της, κατηγορώντας τις Αρχές ότι σκοτώνουν παιδιά και νέους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Η ιρανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι κάλεσε την Χενγκαμέχ Γαζιάνι μαζί με επτά άλλες προσωπικότητες του σινεμά, της πολιτικής και του αθλητισμού για την δημοσίευση προκλητικού» περιεχομένου σε υποστήριξη του κινήματος διαμαρτυρίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία της δικαστικής αρχής.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων αυτών περιλαμβάνεται ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας Persepolis Γιαχία Γκολμοχαμάντι και οι μεταρρυθμιστές πρώην βουλευτές Μαχμούντ Σαντεγί και Παρβανέχ Σαλασουρί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις