«Είναι γελοίο» να πιστεύουν ότι υπερασπίζεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν, επειδή θα ανοίξει τη σεζόν με την όπερα «Μπορίς Γκοντουνόφ» του Ρώσου συνθέτη Μοντέστ Μουσόργκσκι. Με αυτόν τον τρόπο απαντά ο διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου, σχολιάζοντας τα πυρά που έχει δεχθεί για την εν λόγω παράσταση.

«Δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν και ασφαλώς όχι τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτό είναι γελοίο», δήλωσε ο Ντομινίκ Μεγιέρ στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο της παρουσίασης της όπερας του Μουσόργκσκι (1839-1881) που βασίζεται στο έμμετρο, ομότιτλο δράμα του Αλεξάντρ Πούσκιν και αφορά στη ζωή του Ρώσου τσάρου Μπορίς Γκοντουνόφ.

Από την πλευρά του, ο πρόξενος της Ουκρανίας στο Μιλάνο, Άντριι Κάρτις, ζήτησε μάταια την «αναθεώρηση» του προγραμματισμού από το θέατρο για την παραδοσιακή «Πρίμα», την έναρξη των παραστάσεων, στις 7 Δεκεμβρίου, θεωρώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να προβληθούν «προπαγανδιστικά στοιχεία» υπέρ του Ρώσου προέδρου.

Ο Κάρτις «έκανε λάθος, επιτιθέμενος σε φίλους. Έχουμε δώσει αποδείξεις της φιλίας μας, οργανώσαμε μια μεγάλη συναυλία υπέρ των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία, συγκεντρώνοντας 400.000 ευρώ», υπενθύμισε ο Μεγιέρ. Η Σκάλα «υποδέχθηκε επίσης παιδιά της σχολής χορού του Κιέβου και έδωσε στέγη στους γονείς τους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις