Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν. Δημοσιογράφος ρώτησε αν οι δύο κυρίες συναντήθηκαν «μόνο και μόνο» λόγω ομοιοτήτων που έχουν, όπως η ηλικία τους,

Η 37χρονη Σάνα Μαρίν είναι η πρώτη Φινλανδή πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Νέα Ζηλανδία και μετά την συνάντηση της με την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν, προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου. «Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται αν εσείς οι δύο συναντιέστε μόνο και μόνο επειδή έχετε παρόμοιες ηλικίες καθώς και άλλα κοινά όταν μπήκατε στην πολιτική. Ή μήπως ο κόσμος περιμένει να δει συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών στη συνέχεια;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου.

Φανερά ενοχλημένη η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας από την ερώτηση, έσπευσε να απαντήσει να απαντήσει στον δημοσιογράφο. Η Τζασίντα Άρντερν αρχικά διερωτήθηκε αν κάποιος ρώτησε ποτέ τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και τον πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι αν συναντήθηκαν λόγω της παρόμοιας ηλικίας τους.

«Έχουμε υψηλότερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική, αυτή είναι η πραγματικότητα. Επειδή δύο γυναίκες συναντιούνται, δεν είναι απλώς λόγω του φύλου τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Τζασίντα Άρντερν, απαντώντας στον δημοσιογράφο.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις