Ένας άνδρας τραυματίστηκε κατά την έκρηξη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, την Τετάρτη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που επικαλείται το Russia Today στο Telegram, η επίθεση έγινε με ένα παγιδευμένο δέμα.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην ισπανική πρωτεύουσα, Σεργκέι Πογκορέλτσεφ, η έκρηξη προήλθε από ταχυδρομημένο δέμα και όχι από φάκελο, όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως. Το προσωπικό της πρεσβείας επισήμανε το ύποπτο δέμα και το μετέφερε στον επικεφαλής ασφαλείας.

Αυτός φέρεται στη συνέχεια να το πήγε στην αυλή και μόλις άκουσε ένα κλικ από το εσωτερικό του κουτιού, το πέταξε προτού εκραγεί. Ο υπάλληλος επέζησε, αλλά υπέστη διάσειση και τραύματα στα χέρια.

Αντίδραση Κουλέμπα

Μετά το περιστατικό στη Μαδρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας διέταξε όλες τις πρεσβείες της χώρα του στο εξωτερικό να ενισχύσουν «επειγόντως» την ασφάλεια. Ο Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε, επίσης, την ισπανική κυβέρνηση να «λάβει επείγοντα μέτρα για τη διερεύνηση της επίθεσης». Οι δράστες «δεν θα καταφέρουν να εκφοβίσουν τους Ουκρανούς διπλωμάτες ή να σταματήσουν το καθημερινό τους έργο για την ενίσχυση της Ουκρανίας και την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις