Η ακρίβεια καλπάζει στη γειτονική Τουρκία με τα λαϊκά νοικοκυριά να υποφέρουν ενώ αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα στην πολιτική αντιπαράθεση.

Μάλιστα η Μεράλ Ακσενέρ αποφάσισε να εστιάσει στο πρόβλημα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος πήγε στο τουρκικό κοινοβούλιο με ντομάτες, πατάτες και μήλα και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κ. Ακσενέρ τόνισε ότι οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα στην Τουρκία φτάνουν μέχρι και το 247%. «Κύριε Ερντογάν, πόσο σε άλλαξε το παλάτι» είπε η Ακσενέρ και πρόσθεσε: «Έχεις ξεχάσει τι θα πει να πεινάει κάποιος».

Η Ακσενέρ δήλωσε: «Ένα λίτρο γάλα τον Νοέμβριο του 2021 κόστιζε 7,13 λίρες, σήμερα η τιμή του έχει φτάσει τις 15,5 λίρες. Το ποσοστό αύξησης είναι 117,4%. Ένα κιλό ντομάτες ήταν 7,36 λίρες, σήμερα η τιμή τους έφτασε στις 19,9 λίρες, δηλαδή η αύξηση σε ένα έτος έφτασε το 170,3%. Ένα κιλό μήλα κόστιζαν πέρυσι 5,38 λίρες, φέτος 14,9 λίρες, η τιμή τους αυξήθηκε 177%. Η τιμή ενός κιλού ζάχαρης αυξήθηκε 247,4%».

Καταλήγοντας τόνισε: «Κάποια παιδιά κοιμούνται νηστικά. Οι μητέρες τους, επειδή δεν μπορούν να τους δώσουν λίγο φαγητό να τους μαγειρέψουν κάτι τα βράδια, κλαίνε. Κύριε Ερντογάν τι έχεις πάθει; Πόσο σε άλλαξε το παλάτι».

Δείτε το ρεπορτάζ του Μανώλη Kωστίδη στον ΣΚΑΪ:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις