Προς χαλάρωση των σκληρών μέτρων κατά του Covid-19 προσανατολίζεται η Κίνα υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων των πολιτών ενάντια στα πολύμηνα  lockdown στο πλαίσιο της υγειονομικής πολιτικής «μηδενικών κρουσμάτων».

Η κινεζική κυβέρνηση δεν άντεξε την πίεση των μαζικών διαδηλώσεων επί πολλές ημέρες σε αστικά κέντρα της χώρας, με το αίτημα για ελευθερία και επιστροφή στην καθημερινότητα προ πανδημίας. Καθορισιτκό ρόλο έπαιξε, βεβαίως, και η υπερπροβολή των διαμαρτυριών από τα δυτικά ΜΜΕ και social media.

Tα σημάδια αποκλιμάκωσης της σκληρής πολιτικής του καθεστώτος Σι εμφανίζονται, σύμφωνα με το Reuters, στα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει το Πεκίνο. Για παράδειγμα, δεν θα επιτρέπεται σε όλους που έχουν διαγνωστεί θετικοί, ανεξαιρέτως, να αυτοπεριορίζονται στο σπίτι τους, αλλά μόνο στις έγκυες, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον, θα επιτρέπεται να μένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους αντί για τις ειδικές υγειονομικές δομές, υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι κινεζικές Αρχές θα προωθήσουν τα τεστ αντιγόνου, ενώ θα περιορίσουν τη συχνότητα του μαζικού τέστινγκ και των τακτικών δοκιμών νουκλεϊκού οξέος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις