Η ισπανική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από την ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, δύο ημέρες μετά την επιστολή-βόμβα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα μέλος του προσωπικού της πρεσβείας, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TVE.

Η ουκρανική πρεσβεία έλαβε «αιματηρό πακέτο», παρόμοιο με εκείνα που εστάλησαν σε άλλες πρεσβείες στο εξωτερικό, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά τον εντοπισμό έξι παγιδευμένων επιστολών προς διακεκριμένους στόχους στην Ισπανία σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, του υπουργείου Άμυνας, μιας βιομηχανίας όπλων, μιας αεροπορικής βάσης και ενός δορυφορικού κέντρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετές πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό έχουν λάβει «ματωμένα πακέτα» που περιείχαν μάτια ζώων.

Σημειώνεται ότι η Tedax, καταλανική μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών, ενημέρωσε το προσωπικό του ουκρανικού προξενείου στη Βαρκελώνη για πιθανή παραλαβή ύποπτου πακέτου, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι Sexta TV .

«Το τμήμα Tedax της καταλανικής αστυνομίας Mossos d’Exvadra ενημέρωσε το προσωπικό του ουκρανικού προξενείου στη Βαρκελώνη για το ενδεχόμενο παραλαβής ενός ύποπτου δέματος», αναφέρει το μήνυμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις