Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αποφάσισε να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, επιτρέποντας, παράλληλα, σε άλλες χώρες (όπως η Πολωνία) να κάνουν το ίδιο, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση αφορά την παράδοση τουλάχιστον μιας ίλης αρμάτων μάχης Leopard 2 A6.

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι και άλλοι σύμμαχοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τη Γερμανία και να ενισχύσουν με άρματα μάχης τον ουκρανικό στρατό.

Τεθωρακισμένα Abrams

Η Wall Street Journal και το Bloomberg αποκάλυψαν, νωρίτερα, ότι άρματα μάχης τύπου Μ1 Abrams από τις ΗΠΑ και γερμανικά Leopard 2 θα παραδοθούν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την WSJ, η κίνηση αυτή θα αποτελέσει μέρος μιας συμφωνίας με τη Γερμανία, η οποία συνεπάγεται την αποστολή ενός μικρού αριθμού αρμάτων μάχης Leopard 2 στο Κίεβο, καθώς και την έγκριση του Βερολίνου για την προμήθεια αρμάτων μάχης γερμανικής κατασκευής από την Πολωνία και άλλες χώρες.

Η αμερικανική κυβέρνηση τείνει υπέρ της μεταφοράς σημαντικού αριθμού αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία. Η Wall Street Journal ανέφερε, την Τρίτη, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι μια ανακοίνωση σχετικά με τις παραδόσεις θα μπορούσε να γίνει αυτή την εβδομάδα.

Νωρίτερα, το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News αναφέρθηκε σε ανώνυμο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είναι έτοιμος να μεταφέρει 10 άρματα μάχης Abrams στο Κίεβο, προκειμένου να επηρεάσει τη Γερμανία, η οποία δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση για πιθανές παραδόσεις αρμάτων μάχης Leopard 2 στο Κίεβο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις