Ιράν: Το νεαρό ζευγάρι όχι μόνο χόρευε αγκαλιασμένο σε δημόσιο χώρο αλλά η κοπέλα δεν φορούσε και χιτζάμπ.

Όπως μετέδωσε το Al Arabiya, η 21χρονη Αστιάζ Χαγκιγκί και ο συνομίληκος αρραβωνιαστικός της Αμίρ Αχμαντί φαίνονται να χορεύουν σε δημόσιο χώρο σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media. Το ζευγάρι συνελήφθη την 1η Νοεμβρίου και κατηγορήθηκαν από δικαστήριο του Ιράν για «διάδοση διαφθοράς και ανηθικότητας», «συνάθροιση και συμπαιγνία με σκοπό τη διατάραξη της εθνικής ασφάλειας» και συμμετοχή σε προπαγάνδα κατά του καθεστώτος, όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων Ακτιβιστών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRANA).

Μάλιστα, εκτός από φυλάκιση, καταδικάστηκαν σε 2ετή απαγόρευση χρήσης του διαδικτύου και 2ετή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Η ετυμηγορία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Τμήμα 15 του Επαναστατικού Δικαστηρίου της Τεχεράνης, με επικεφαλής τον Αμπολγκασέμ Σαλαβάτι, έναν διαβόητο για την επιβολή αυστηρών ποινών δικαστή, σε άτομα που θεωρούνται απειλή για την Ισλαμική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων HRANA, το οποίο επικαλείται πηγή προσκείμενη στην οικογένεια της Χαγκιγκί, η νομική εκπροσώπηση του ζευγαριού κατά τη διάρκεια της δίκης απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις