Επιμένει στην επιθετική ρητορική o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και λίγες ώρες αφότου ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο από το Φαρμακονήσι ανάμεσα σε τουρκική ακταιωρό και το ελληνικό Λιμενικό, στις 5 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα προχωρά σε κινήσεις παραβίασης.

Μιλώντας στο κρατικό TRT, ο Ερντογάν ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Ελλάδα, δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει μια επιθετική συμπεριφορά, που έρχεται σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας, και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

»Αυτό που την ενοχλεί είναι ότι η Τουρκία έχει εξέχουσα θέση σε διεθνές επίπεδο και αυτό την οδηγεί σε παράνομες ενέργειες, στις οποίες εμείς πρέπει να απαντήσουμε. Κάνει παράλογες και απελπισμένες κινήσεις. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις τις οποίες δεν εκπληρώνει, παραβιάζει την περιοχή μας, προκαλεί τα αεροσκάφη και τους ψαράδες μας. Αυτά είναι επικίνδυνα βήματα» δήκωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζει τα νησιά».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στους πυραύλους Typhoon, λέγοντας ότι «έχουν προκαλέσει πανικό στην Ελλάδα. Αλλά γιατί να πανικοβάλλεται; Εμείς θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας. Μπορούν να κάνουν το ίδιο. Να έχουν το ίδιο σύστημα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις