Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία Έλληνα κατοίκου της περιοχής Γκαζιαντέπ και πρώην προπονητή της τοπικής ομάδας, Νίκου Καρύδα, που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 για τις ώρες αγωνίας που πέρασε μετά τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή.

«Οι σεισμοί με βρήκε στο σπίτι ενώ κοιμόμουν και ο δεύτερος στο αυτοκίνητο και ήταν χειρότερο το αίσθημα γιατί ένιωθα ότι θα ανοίξει η γη και θα με καταπιεί. Παρακαλούσα να σταματήσει και δεν σταματήσει. Και οι δύο είχαν διάρκεια τουλάχιστον 1μιση λεπτό».

«Αυτήν τη στιγμή τα πάντα είναι κλειστά, όλος ο κόσμος διανυκτέρευσε στα αυτοκίνητα. Γενικά η πόλη δεν έχει υποστεί τόσο μεγάλη ζημιά γιατί οι οικοδομές είναι καινούργιες. Είμαι μια από τις 4-5 πλουσιότερες πόλεις της Τουρκίας. Τα κτήρια που έχουν πέσει είναι μέσα στο κέντρο και είναι παλαιότερα. Οι έξι ουρανοξύστες που υπάρχουν δεν έχουν πάθει τίποτα».

«Χθες είχα μια πληροφόρηση ότι εδώ στην πόλη σκοτώθηκαν 300-320 άτομα».

Δείτε τη μαρτυρία του Έλληνα κατοίκου της Γκαζιαντέπ για τους σεισμούς στην Τουρκία:

«Δεν τολμάει κανένας να μπει μέσα»
Εξάλλου ο Νίκος Καρύδας μιλώντας και στον ΣΚΑΪ  τόνισε: «Η οικοδομή όπου διέμενα έχει υποστεί κάποιες μικροζημιές και ρωγμές, αλλά δεν τολμάει κανένας να μπει μέσα. Ήθελα να πάω να πάρω κάποια πράγματα από το διαμέρισμα, και το σκέφτομαι. Πρόλαβα να πάρω τα απαραίτητα από το σπίτι, με μία επίσκεψή μου ανάμεσα από τους δύο μεγάλους σεισμούς που έγιναν. Ζω μόνος μου στο Γκαζιαντέπ εδώ και ενάμιση χρόνο, η οικογένειά μου βρίσκεται στη Βέροια. Επικοινώνησα χθες το πρωί μαζί τους και πάθανε σοκ».

Δύσκολος ο εφοδιασμός με καύσιμα και τρόφιμα

«Οι επιλογές που έχω αυτή τη στιγμή είναι να περιμένω δύο με τρεις μέρες, γιατί θα πρέπει να τακτοποιήσω κάποια διαδικαστικά θέματα εδώ και μετά να επιστρέψω Ελλάδα. Δεν ξέρει κανένας τι θα γίνει από εδώ και πέρα, αυτό είναι το χειρότερο, δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Επικρατεί χάος, με την έννοια ότι φοβάσαι για την κάθε σου κίνηση. Χθες είχα πρόσκληση από φιλικό πρόσωπο να κοιμηθώ σπίτι του και δεν ρισκάρω να μπω σε κλειστό χώρο. Δεν θέλω, έχω σοκαριστεί. Προτιμώ να έχω την ασφάλεια του αυτοκινήτου, σε ένα ανοικτό μέρος, παρά κάπου κλειστά», επισήμανε ο κ. Καρύδας.

«Εφοδιάζομαι συνέχεια με καύσιμα. Στα βενζινάδικα υπάρχει ένα όριο, δεν μπορείς να γεμίσεις με βενζίνη το αυτοκίνητο, μέχρι 25 ευρώ μπορείς να βάλεις. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, όποτε μου δίνεται η δυνατότητα, πηγαίνω για να γεμίσω. Έβαλα δύο φορές βενζίνη για να το φουλάρω. Τρόφιμα προμηθεύτηκα από ένα μίνι μάρκετ, που ήμουν τυχερός που το βρήκα ανοικτό. Ο κόσμος παίρνει κυρίως τρόφιμα από τα βενζινάδικα που είναι σαν μίνι μάρκετ», ανέφερε ο Έλληνας κάτοικος της Γκαζιαντέπ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις