Στη δημοσιότητα έδωσε η Βόρεια Διοίκηση (NORCOM) των ΗΠΑ τις πρώτες επίσημες εικόνες από τα συντρίμμια του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού κατά τη διάρκεια συλλογής τους. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την κατάρριψή του, το περασμένο Σάββατο, ωστόσο δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν.

Μόλις ολοκληρωθεί η συλλογή, τα συντρίμμια από το κινεζικό μπαλόνι θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του FBI στο Quantico για ανάλυση.

Σκάφη του αμερικανικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής βγήκαν στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας το Σάββατο, αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι. Δύτες και μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (UUV) εργάζονται για να εντοπίσουν και να ανακτήσουν κομμάτια του μπαλονιού, το οποίο στρατιωτικοί αξιωματούχοι λένε ότι ζύγιζε χιλιάδες λίβρες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Καπιτώλιο κατακρίνουν τον χειρισμό του περιστατικού από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και απαιτούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πληροφορίες μπορεί να συγκέντρωσε το κινεζικό σκάφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις