Σεισμός στην Τουρκία: Δεκτή έγινε τελικά από την Άγκυρα η προσφορά βοήθειας από την Κύπρο με την αποστολή ομάδας διάσωσης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Δημητρίου, η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ότι η η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Όπως αναφέρει το philenews, η ομάδα διάσωσης που θα μεταβεί στην Τουρκία για βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές θα αποτελείται από 20 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία είχε εκφράσει την ετοιμότητά της να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης μετά τον καταστροφικό σεισμό, ωστόσο η τουρκική πλευρά δεν είχε κάνει αποδεκτή τη βοήθεια.

Αυτό δήλωσε χθες και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου λέγοντας πως “μεταφέραμε αυτή την ετοιμότητα τόσο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας όσο και μέσω του Ε/κ διαπραγματευτή, Μενέλαου Μενελάου”, ωστόσο η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας δεν έγινε αποδεκτή από την τουρκική πλευρά.

Ο κ. Κορνηλίου εξήγησε πως μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας το κάθε κράτος – μέλος της ΕΕ μπορεί να εκφράσει την ετοιμότητά για παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις τέτοιων καταστροφών όπως οι σεισμοί. “Εμείς κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Άμυνα εκφράσαμε ετοιμότητα για να συνδράμουμε με μια ομάδα διάσωσης που αποτελείται από 21 άτομα και χθες το βράδυ μας απάντησαν ‘όχι ευχαριστούμε'” ανέφερε.

Εν τέλει, η πρόταση έγινε δεκτή από την Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις