Συγκλονιστικές στιγμές ζουν οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ, σε κτήριο που έχει καταρρεύσει στην πόλη Χατάι, στην Τουρκία, καθώς καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ενός ακόμη ανθρώπου, της 20χρονης Αϊρίν που εντοπίστηκε ζωντανή στα ερείπια.

Οι Έλληνες πυροσβέστες άκουσαν τη φωνή της και ρίχτηκαν στον αγώνα για να την προσεγγίσουν, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο σημείο όπου είναι παγιδευμένη.

Τα συντρίμμια του σπιτιού έχουν εγκλωβίσει το πόδι της 20χρονης γυναίκας και οι προσπάθειες των διασωστών της ΕΜΑΚ επικεντρώνονται στο να απομακρύνουν τα χαλάσματα και να την απεγκλωβίσουν.

Μετασεισμοί

Τις προσπάθειες διέκοψε ισχυρός μετασεισμός, που ανάγκασε την ομάδα να βγει για λίγο από τα χαλάσματα, με εντολή των υπευθύνων, για να μην κινδυνεύσει και η δική τους η ζωή.

Ωστόσο, η επιχείρηση ξεκίνησε πάλι και είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ελπίδα ότι θα έχει αίσιο τέλος για τη νεαρή γυναίκα, η οποία επικοινωνεί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Η 20χρονη Αϊρίν είναι ο πέμπτος άνθρωπος, μαζί με τον 50χρονο και τρία ακόμα παιδιά, που απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από την Ελληνική Αποστολή Διάσωσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις