Μπλίνκεν Λαβρόφ: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της συνόδου του G20 στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ταξιδεύει με τον Μπλίνκεν και που επικαλείται το CNN.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Μπλίνκεν και Λαβρόφ μίλησαν για περίπου 10 λεπτά, είπε ο ίδιος αξιωματούχος. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη Ρωσία να απελευθερώσει τον Πολ Ουέλαν και να επιστρέψει στη New START, υπογραμμίζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο Αμερικανό αξιωματούχο, αυτή η συνάντηση ήταν εκτός προγράμματος και ο Μπλίνκεν ήταν αυτός που προσέγγισε τον Λαβρόφ στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του G20.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του G20 «αμαυρώθηκε» από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Δυστυχώς, αυτή η συνάντηση αμαυρώθηκε και πάλι από τον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, τη σκόπιμη εκστρατεία καταστροφής εναντίον αμάχων και την επίθεση της Ρωσίας στις βασικές αρχές της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις