Η "γυναίκα-πίθηκος" κηδεύτηκε 150 χρόνια μετά...

Η "γυναίκα-πίθηκος" κηδεύτηκε 150 χρόνια μετά...
Στην πατρίδα της, στο Βόρειο Μεξικό, επέστρεψε τελικά για να αναπαυτεί 153 χρόνια μετά το θάνατό της η γυναίκα που είχε χαρακτηριστεί "η πιο άσχημη του κόσμου".

Πρόκειται για την Χούλια Παστράνα, η οποία υπέφερε από υπερτρίχωση και υπερπλασία ούλων, με αποτέλεσμα να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός "γυναίκα-πίθηκος".

Τη δεκαετία του 1850 τη γνώρισε ο αμερικανός ιμπρεσάριος Θίοντορ Λεντ, ο οποίος - πριν παντρευτούν - την περιέφερε σε διάφορα θέματα και τσίρκα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η άτυχη γυναίκα πέθανε το 1860 στη Μόσχα σε ηλικία 26 ετών, μόλις έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, που δυστυχώς κληρονόμησε την πάθησή της και πέθανε λίγες ημέρες μετά.

Ο Λεντ περιέφερε τα βαλσαμωμένα λείψανα της συζύγου και του γιου του, τα οποία άλλαξαν πολλά χέρια πριν καταλήξουν στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Τελικά με τη μεσολάβηση του κυβερνήτη της πολιτείας Σιναλόα στο Μεξικό, τα οστά της επιστράφηκαν και τελικά τάφηκαν όπως πρέπει.

"Φανταστείτε την σκληρότητα του ανθρώπινου γένους που είχε να αντιμετωπίσει και πώς το ξεπέρασε", επισήμανε ο κυβερνήτης Μάριο Λόπεθ.