Βαρκελώνη: Η φωτογραφία του υπόπτου

Βαρκελώνη: Η φωτογραφία του υπόπτου
Τα στοιχεία ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος για συμμετοχή στο τρόμο-χτύπημα στη Βαρκελώνη έδωσε στη δημοσιότητα η Ισπανική Αστυνομία. Ο ύποπτος ονομάζεται Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό.

Ο άνδρας με αυτό το όνομα είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook, την οποία "επισκέφθηκε" το Γαλλικό Πρακτορείο προτού καταστεί αδύνατη η πρόσβαση σε αυτήν περί τις 22.00 ώρα Ελλάδας, φωτογραφίες όπου ποζάρει στην παραλία, μπροστά σε έναν καθρέπτη, αλλά και μια φωτογραφία με τη σημαία των Βερβέρων, μιας εθνοτικής ομάδας που ζει κυρίως στο Μαρόκο και την Αλγερία.

Είναι κάτοικος του Ριπόλ, στη Χιρόνα και κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, και έχει ποινικό μητρώο.

Ο Ουκαμπίρ έχει συλληφθεί.


Η El Pais, επικαλούμενη αστυνομικές πληροφορίες, αναφέρει ότι ο δράστης είχε ύψος 1,70 και φορούσε ένα λευκό πουκάμισο και μπλε ρίγες.

Η καταλανική αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους για την επίθεση που σημειώθηκε στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα La Vanguardia.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας.