Όσοι συμβούλευσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει άρον άρον τη συνέντευξη στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα προκειμένου να επισκιάσει επικοινωνιακά την παρουσίαση του προγράμματος Μένουμε Όρθιοι ΙΙ του ΣΥΡΙΖΑ  στο Ζάππειο ενήργησαν βιαστικά.

Όσο και αν για λόγους θεσμικούς (;) 9 στα 10 ΜΜΕ προέβαλαν ως πρώτο τους θέμα την συνέντευξη του Πρωθυπουργού και δεύτερο τα όσα παρουσιάστηκαν  στο Ζάππειο και μάλιστα καλά δομημένα και επικοινωνιακά οργανωμένα, το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από καιρό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγαγε μια νίκη σε επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο.

Δεν θα έχανε τίποτα ο Μητσοτάκης αν περίμενε μία μέρα και πήγαινε από την πρωινή επίσκεψη της Δευτέρας στον Πειραιά στην αυριανή της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Τουλάχιστον θα απέφευγε την αποψινή σύγκριση.

Ο Τσίπρας “μοίραζε λεφτά ” από το “δικό του” όπως είπε, μαξιλάρι των 37 δισ, μιλώντας για τους θιγόμενους των οικονομικών μέτρων της πανδημίας (από τους ντελιβεράδες, μέχρι τους εργαζόμενους στα τηλεφωνικά κέντρα) και ο Μητσοτάκης απολογούνταν για τα  λάθη Δένδια, και αποκαλούσε χαϊδευτικά τον Τσιόδρα, Σωτήρη που θα έχει “μόνιμο σύμβουλό του”.

“Φρέσκα κουλούρια”, που λέει και ο λαός, που σώθηκε μέν λόγω Μητσοτάκη Τσιόδρα κλπ από τον κορονοϊό αλλά βλέπει τα σκούρα οικονομικά να έρχονται και χρεώνει σιγά σιγά τη κυβέρνηση. Αφήστε που φοβάται και τον αβέρτα χωρίς τεστ εισαγόμενο τουρισμό ενώ εκείνος πρέπει να δουλεύει με μάσκα και γάντια για ώρες ατελείωτες.

Ο έχων καφετέρια, γυμναστήριο, παιδότοπο, παντός είδους σύλλογο, ορχήστρα, θίασο, και ένα σωρό άλλοι, είναι οργισμένοι τελευταία και σήμερα ο ένας πολιτικός αρχηγός είχε να τους πει κάτι και ο άλλος πανηγύριζε ακόμα για την προηγούμενη φάση.

Αυτό το οποίο κινδυνεύει να πάθει ο Μητσοτάκης είναι αυτό που λέμε στο μπάσκετ “Άμυνα του χαρούμενου”.  Να φάει καλάθι δηλαδή εύκολα και γρήγορα στην άμυνα επειδή πανηγυρίζει χαρούμενος το εντυπωσιακό καλάθι που πέτυχε ο ίδιος στην προηγούμενη επίθεση.

Τι να ακούσεις δηλαδή πλέον από τον Σωτήρη Τσιοδρα αν έχεις βρεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας ή περιμένεις από βδομάδα σε βδομάδα να εισπράξεις τα περίφημα 800 ευρώ και δεν τα βλέπεις να ρχονται. Ή σου κόψανε τα ενοίκια και αόριστα σου υπόσχονται  μελλοντικές μειώσεις φόρων. Ή αν εργάζεσαι περί την εστίαση και τον τουρισμό και “σε κλείσανε δυο μήνες ενώ τράπεζες και σούπερμάρκετ δούλευαν απρόσκοπτα”. (Αυτήν την τελευταία φράση την άκουσα ακριβώς πριν τρεις ωρες σε ένα πρώην πολυσύχναστο καφέ που την πρώτη μέρα ζήτημα με τραπεζοκαθίσματα ζήτημα να έκοψε δέκα απόδειξεις για καθήμενους πελάτες)

Ο Μητσοτάκης μόνος με την Μάρα Ζαχαρέα  στο Μαξίμου και ο Τσίπρας με πανστρατιά πρώην υπουργών και τομεαρχών που καλοντύθηκαν όλοι (εδώ υπήρξε οδηγία σίγουρα) και παρουσίασαν στο αβανταδόρικο Ζάππειο ένα ογκοδέστατο και εύηχο στα αυτιά όλων των ταλαιπωρημένων, πρόγραμμα.

Πρόγραμμα που είχε από εγγυημένο εισόδημα μέχρι δωρεάν διακοπές. Θα μου πείτε η αντιπολίτευση μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν της κοστίζει και τίποτα. Σάμπως όμως κόστιζαν στη Νέα Δημοκρατία τα ουρλιαχτά για τη συμφωνία των Πρεσπών;

Ή μήπως πιστώθηκε ο Τσίπρας την έξοδο από τα μνημόνια και το μαξιλάρι του νοικοκυρέματος;

Δεν ξέρω αν ο Μητσοτάκης προηγείται του Τσίπρα με 20 μονάδες (πόντους) όπως λένε οι δημοσκοπήσεις. Νομίζω όμως πως πρέπει να κοιτάξει την επόμενη φάση. Γιατί το ματς έχει δρόμο…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις