Δεν θα έγραφα αυτό το άρθρο αν δεν έβλεπα να περνά από την οθόνη του ΣΚΑΪ αυτός ο τίτλος:

“ΣΤΟ ΚΑΤ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ -ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

Προσέξτε. «Υποστηρίζει». Και υποστηρίζω και γω λοιπόν τα εξής. Πρώτον. Από την στιγμή που η Δημοκρατία και οι Θεσμοί που την περιβάλλουν επιτρέπουν να κυκλοφορεί ακόμα το «Μακελειό» που βρίζει, συκοφαντεί, σπιλώνει και δολοφονεί χαρακτήρες κάτι δεν πάει καλά ούτως ή άλλως. Και έχω πέσει και προσωπικά θύμα του «Μακελειού» επανειλημμένα.

Δευτερεύον. Το να αποσιωπείται ή έστω καταφανώς να υποβαθμίζεται από τα ΜΜΕ, τα κόμματα ή τις Ενώσεις Συντακτών η απόπειρα δολοφονίας ενός Δημοσιογράφου (κάθε βράδυ είναι στην TV και κάθε πρωί στα περίπτερα, μην παίζουμε τώρα με τις λέξεις αν είναι ή δεν είναι Δημοσιογράφος) έστω και αν αυτός είναι ο χειρότερος και απεχθέστερος εχθρός της ίδιας της Δημοκρατίας αποτελεί επίσης πρόβλημα της Δημοκρατίας.

Είναι σαφές. Ο Στέφανος Χίος ενδεχομένως θα έπρεπε να είναι στη φυλακή. Όχι όμως στο χώμα. Όσοι πιστεύουμε πραγματικά στη Δημοκρατία και δεν εκδηλώνουμε την ευαισθησία μας αλά καρτ  καταδικάζουμε εμφατικά ενέργειες σαν και αυτή.

Καλύτερα να έγραφαν χθες όλοι μαζί ότι πρόκειται «για ξεκαθάρισμα λογαριασμών» παρά αυτό που συνέβη  με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Να κάνουν δηλαδή το κορόιδο ή να γράφουν τίτλους στην οθόνη σαν και αυτόν της φωτογραφίας.

Ειρήσθω εν παρόδω και αυτό το δημοσιογραφικό κλισέ (ξεκαθάρισμα λογαριασμών) απαράδεκτο είναι, καθώς προδικάζει τα αίτια ενός αδικήματος και εξισώνει δράστη και θύμα.

Συνεχίζω λοιπόν. Ο Χίος και ο κάθε Χίος πρέπει να ελέγχεται, ή να τιμωρείται από την Δικαιοσύνη και όχι από καπνισμένες κάννες. Μου είναι αδύνατον να υπερασπιστώ έστω μία γραμμή από αυτά που γράφει ή μία κουβέντα από αυτά που λέει, αλλά είμαι υποχρεωμένος να μιλήσω για το συνταγματικό του δικαίωμα στη Ζωή (άρθρο 5 παραγραφος 2).

Γιατί η Δημοκρατία, που μπορεί ο Χίος ή ο Μαυρίκος να αμφισβητεί ή να μισεί, έχει κανόνες και προστατεύει ακόμα και εκείνον. Και αν δεν την σέβεται τον διώκει αλλά δεν τον εκτελεί. Ούτε  σφυρίζει σχεδόν αδιάφορα όταν αποπειράται κάποιος να τον εκτελέσει.

Καλή ανάρρωση λοιπόν στον κ. Χίο και γρήγορα στο εδώλιο οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του, κατά προτεραιότητα.