Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020.

Από τις 30 Οκτωβρίου υπήρξε ερώτηση βουλευτού Ά Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας προς τον κ. Χρυσοχοΐδη για το “Ποιες ενέργειες προγραμματίζει ώστε να αποφευχθεί η διεξαγωγή παράνομου συναθροίσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα και αλλού ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου”.
Ο κ. Χρυσοχοίδης απάντησε λοιπόν στον κ. Μπογδάνο στις 6/11 μπροστά στις κάμερες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
” Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου την 28η Οκτωβρίου δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν άρα λοιπόν το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο…”
Να θυμίσω ότι ο ίδιος τελευταία φορά πήγε στο Πολυτεχνείο ως καλός κεντροαριστερός το 2003 όντας γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Προκλήθηκε χαλασμός με διαφόρους απαράδεκτους να του πετούν καφέδες.

17/11/2003 Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γραμματέας τότε της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο (φωτογραφία Eurokinissi)

17 χρόνια μετά έχουν αλλάξει τόσα πολλά.
Βουλευτές της ΝΔ στην Ά Αθήνας του βάζουν “ασκήσεις” καθώς και ο κ. Χρυσοχοΐδης πιθανώς να συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός.

Έμπειρος όμως, ο κεντροαριστερός Υπουργός Προστασίας του πολίτη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κατήργησε τις εκδηλώσεις για φέτος. Ξεπέρασε τον εσωκομματικό σκόπελο και με ευκολία και μετέφερε την “άσκηση” στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Γιατί το να καταργείς τον εορτασμό  του Πολυτεχνείου (ουσιαστικά την πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία) είναι για την Αριστερά σαν να απαγορεύεις στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να γιορτάζει τον Άγιο Δημήτριο.
Φυσικά, απαγόρευση για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου (μεγάλη η χάρη του και ας βάλει το χέρι του για την Θεσσαλονίκη) δεν υπήρξε επί της ουσίας.

Στον αντίποδα στους κύκλους των αριστερών κινημάτων και των συλλογικοτήτων επισημαίνουν ότι στην τελευταία  συγκέντρωση τους στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου με αφορμή την απόφαση στη Δίκη της Χρυσής Αυγής όπου συγκεντρώθηκαν 30.000 άνθρωποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επηρεάστηκαν.

Ενώ αν γυρίσουμε πίσω στην Πρωτομαγιά  του τρέχοντος έτους, το ΠΑΜΕ έκανε μία παράνομη αλλά μεγαλειώδη και υποδειγματική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος χωρίς να… κολλήσει μύτη.

Τώρα όμως το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού καλπάζει, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 50 ημερησίως και την κυβέρνηση να αναζητά λύση στην υγειονομική κρίση αλλά πιθανώς και αλλαγή ατζέντας την Τρίτη το βράδυ.
Αυτό δείχνει το κλίμα που επικράτησε χθες στη Βουλή.

Αν στην εμφατική προληπτική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου από την κυβερνηση η αντιπολίτευση απάντησει παρορμητικά ελλοχεύουν κινδύνοι.
Εδώ μία φωτογραφία του Πολάκη με μία οικογένεια πάνω από ένα τραπέζι και έφερε ορθώς έναν μικρό σεισμό στα ΜΜΕ.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει την Τρίτη αν την ώρα που ανακοινώνεται ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από την πανδημία όπως κάθε απόγευμα, κάποια πολιτικά πρόσωπα συμμετέχουν σε πορείες.
Επί της ουσίας τίποτα  δεν μπορεί να είναι πιο πάνω από την περιφρούρηση της ανθρώπινης ζωής.
Κανένας συμβολισμός, καμία πολιτική ατζέντα. Ας εορταστεί το Πολυτεχνείο διαδικτυακά και ας πάρει ο καθένας την ευθύνη που θέλει να μετακύλισει.
Γιατί κάποιοι προσπαθούν να εργαλιοποιήσουν την επέτειο. Όσο για τη συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκδηλώσεις ισχύει η παροιμία με την αλεπού και το αλεπουδάκι.

Ξέρει ο Περισσός πως θα το χειριστεί.