Όπως γνωρίζουμε όλοι -κι ακόμα περισσότερο ένας υπουργός- σύμφωνα με το Σύνταγμα «ο/η βουλευτής δεν περιορίζεται με κανένα τρόπο χωρίς άδεια βουλής. Ακόμα και απλή παρεμπόδιση κίνησης μόνο μετά από υποβολή αιτήματος και αποδοχή από πλειοψηφία Βουλής».

Αλλιώς, θέλουμε να υποθέτουμε, ότι ο «νόμιμα φυγόδικος» Λαγός θα είχε οδηγηθεί δεμένος φιόγκο στις φυλακές όπου είναι πλέον και ο φυσικός του χώρος.

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν και το επαναλαμβάνουμε μήπως εμπεδωθεί, ο υπουργός Προ.Πο. είναι για μικρά projects αλλά επιμένει να ζει το μύθο του. Τώρα, ως ένας σύγχρονος Τζωρτζ Σμιθ Πάττον, ξεδιπλώνει το σχέδιο της κυβερνητικής σκοπιμότητας.

Το Υπουργείο Προ.Πο. ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΜέΡΑ25 ότι οποιαδήποτε συμβολική κίνηση αντιπροσωπείας του κόμματος προς την Αμερικανική Πρεσβεία θα παρεμποδιστεί. Ενδιαφέρον έχει να δούμε αυτή την παρεμπόδιση να γίνεται και προς τον γραμματέα Κουτσούμπα του ΚΚΕ.

Δεν είναι η έγνοια της κυβέρνησης να περιφρουρήσει την υγεία των πολιτών. Αυτή η έγνοια δεν καταγράφτηκε με κανένα τρόπο εκεί που αρμόζει: στα δημόσια νοσοκομεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σκοπός της πόλωσης (που ξεκίνησε με το άλλο λαγουδάκι -βουλευτή του κόμματος της ΝΔ) είναι να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και by the way να διασύρει ακόμα μία φορά στην κοινή γνώμη ό,τι αριστερό. Εν ολίγοις είμαστε απέναντι σε μία ακόμα κυβερνητική σκοπιμότητα.

Ναι μεν από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη ζωή μας ο κορονοϊός, το αγαπημένο αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα λεωφορεία, φταίει για τα νοσοκομεία, φταίει για την αστυνομική βία… Αλλά τώρα χρειάζεται να αναβαθμιστεί και να καταδειχτούν κι οι δράκοι του παραμυθιού. Προκάλεσε λοιπόν σύσσωμη την Αριστερά να στοχοποιηθεί παραβιάζοντας την απαγόρευση. Και δη ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος αν κι αποφάσισε επίσης να περιοριστεί στη συμβολική παρουσία αντιπροσωπείας του, στο τέλος της ημέρας θα φταίει για όλα.

Όλοι θυμόμαστε τι είχε συμβεί μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και το ακράτητο κοινωνικό ξέσπασμα που ακολούθησε. Όλα τα δάχτυλα έδειξαν προς την Κουμουνδούρου. Τούτων δοθέντων κανένα σασπένς δεν αναμένεται.