Αποτελεί προσβολή στην μνήμη όσων πέθαναν από την πνευμονία  Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, η στάση κάποιων που νόσησαν και ευτυχώς ανέρρωσαν.

Ειδικά όταν σχεδόν κομπάζουν πολιτικοί, και είδα τουλάχιστον έναν που κάνει ακριβώς αυτήν την απρέπεια σε μία κυριακάτικη εφημερίδα και μάλιστα πρωτοσέλιδα, η αποστροφή γίνεται μεγαλύτερη.
Με 121 νεκρούς μόνο το τελευταίο 24ωρο και ένα σωρό παλινωδίες και καθυστερήσεις κάθε 24ωρο, ουδείς δικαιούται να πανηγυρίζει.
Παλινωδίες στις δηλώσεις, τις πράξεις, τις αποφάσεις.
Από την τιμή των τεστ του κορονοϊού που δεν έπρεπε να διατιμηθούν “για να μη γίνουμε σοβιετία” μέχρι που τελικώς διατιμήθηκαν, μέχρι την υστερία π.χ κατά των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο που αίφνης μετατράπηκαν σε “δεν κολλάει σε υπαίθριο χώρο” για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα (μεγάλη η χάρη του).
Έχει γούστο να πάνε κατηγορούμενοι και οι πιστοί της Πάτρας από Δευτέρα όπως φαντασιώνονται κάποιοι για τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης.
Και αυτά μόνο σε ένα μέσα 24ωρο.

Ας ελπίζουμε ειρήσθω εν παρόδω ότι βρισκόμαστε στο βάθεμα της κρίσης που προκαλεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και το επόμενο διάστημα θα πάμε καλύτερα.
Μέχρι τότε ας σταματήσουν όσοι ξεπερνούν την ασθένεια και έχουν δημόσιο λόγο, να κομπάζουν για το πόσο δυνατοί είναι και πώς κατάφεραν να νικήσουν τον κορονοϊό.
Ας αρκεστούν σε μία ταπεινή μαρτυρία που θα πείσει τους αρνητές και τους αμφισβητίες και ας μη το παίζουν άτρωτοι.
Ζούμε σε μία κοινωνία ατομισμού και πολλές φορές κάποιοι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο ασεβείς γίνονται από πράγματα που κάνουν και λένε θεωρώντας τα αυτονόητα. Την ώρα που πεθαίνουν κάθε μέρα 100 άνθρωποι.

Και αυτοί που πεθαίνουν, δυνατοί είναι. Απλά έτυχε να είναι κάποια χρόνια γηραιότεροι ή να έχουν κάποια υποκείμενο νόσημα ή επιπλοκή.
Λίγος σεβασμός. Χορτάσαμε επικοινωνία και ανεξήγητα χαμόγελα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις