Η σειρά BRABUS Ultimate E παρουσιάστηκε ως concept περίπου 3 χρόνια πριν, ωστόσο, το πρόσφατο πλέον δημιούργημα της εταιρείας αναβαθμίστηκε αισθητά σε εμφάνιση, ενώ χαρακτηρίζεται και από ουσιαστικές μηχανολογικές βελτιώσεις.

Το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο δημιουργήθηκε με βάση το smart EQ fortwo cabrio. Είναι ιδιαίτερα ευκίνητο, με φαρδύ αμάξωμα, 18άρες ζάντες, άσπρες ή μαύρες, αλλά και κομψό εσωτερικό με δερμάτινο σαλόνι, δίνοντάς του την απαραίτητη πινελιά πολυτελείας. Όσο αφορά το εξωτερικό, ο νέος προφυλακτήρας διαθέτει ψευδό-πλέγμα, ενώ από το πλάι διακρίνεται το χαμηλωμένο σασί. Στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας δεσπόζει ”αγριεμένος”.

Στο νέο Brabus Ultimate, ο κινητήρας παρουσιάζεται ενισχυμένος, με ισχύ 92 ίππων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο μικρό, από τα τέσσερα διαθέσιμα, καταφέρνει να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα, σε 10,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του φτάνει τα 130 χλμ./ώρα.

Στη Γερμανία, η τιμή εκκίνησης έχει διαμορφωθεί περίπου στα 44.000 ευρώ.

Η εξαγορά της Smart

Είναι γνωστό πως, η Smart έχει εξαγορασθεί πλέον από την Geely κατά το ήμισυ, και συνεχίζει την παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό δεν επηρεάζει τη συνεργασία της με την Brabus, η οποία είχε παρουσιάσει 23 μόλις ηλεκτρικά Smart πριν από δύο χρόνια. Τώρα, επανέρχεται με τη νέα σειρά αυτοκινήτων Ultimate E, βασισμένη σε facelift μοντέλα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις