Όταν η Honda αποφασίσει να λανσάρει αυτοκίνητο τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μιλάμε για μεγάλη επιτυχία αν και οι τιμές όλων των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ακόμα απλησίαστες για τον μέσο καταναλωτή.

Στην Ελλάδα έφτασε και το ηλεκτρικό τηςαυτοκίνητο, το Honda e. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο προορίζεται για την πόλη.

Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, μία με 136 ίππους και μία με 154 ίππους, αλλά και οι δύο έχουν την μπαταρία των 35,5 kWh, ώστε να προσφέρεται αυτονομία για 222 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

Οι τιμές κυμαίνονται από 30.186 έως 34274 ευρώ με επιδότηση ενώ υπάρχει ένα πρόσθετο όφελος χιλίων ευρώ σε περίπτωση απόσυρσης.

Ξεχωριστό στοιχείο του ηλεκτρικού Honda e είναι οι ηλεκτρονικοί καθρέφτες με κάμερες.

Ο οδηγός βλέπει όλους τους χώρους του αυτοκινήτου του μέσα από κάμερες, οι οποίες είναι τοποθετημένες δεξιά και αριστερά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο έχει δύο οθόνες αφής, ψηφιακό βοηθό και εφαρμογή smartphone My Honda Plus. Το ενσωματωμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μαθαίνει να αναγνωρίζει καλύτερα τη φωνή του οδηγού να απαντά με μεγαλύτερη ακρίβεια Και να συνδέει ευκολότερα το όχημα με τον οδηγό.

Τέλος, να πούμε ότι η φόρτιση του Honda e επιτυγχάνεται έως στο 80% σε 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις