Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, Toyota αναστέλλει την παραγωγή σε εννέα από τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα λόγω διακοπών του εφοδιασμού. Οι παύσεις του εφοδιασμού οφείλονται στον σεισμό που έπληξε τη βορειοανατολική περιοχή της χώρας το Σαββατοκύριακο.

Οι αναστολές παραγωγής ξεκίνησαν από τις 17 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Φεβρουαρίου σε όλες τις γραμμές που επηρεάζονται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Ιαπωνικά sites η Toyota παραμένει αναποφάσιστη για το πότε θα ξαναρχίσει η παραγωγή, αλλά επιβεβαίωσε ότι τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν πρέπει να επηρεάσουν τις παραδόσεις στο εξωτερικό. Η παύση στην παραγωγή περιλαμβάνει 14 από τις 28 γραμμές της εταιρείας στην Ιαπωνία και επηρεάζει οχήματα όπως τα Toyota RAV4 , C-HR και Harrier. Θα επηρεάσει επίσης την παραγωγή των Lexus LS, IS, RC, LC, LX, NX, UX και RX.

Ο σεισμός μεγέθους 7,3 που έπληξε την Ιαπωνία ήρθε σχεδόν ακριβώς 10 χρόνια μετά τον σεισμό του Tohoku στην ίδια περιοχή, που προκάλεσε τσουνάμι και κατάρρευση του πυρηνικού σταθμού της Fukushima. Αυτός ο πιο πρόσφατος σεισμός προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και είχε περίπου 160 τραυματίες. Ο σεισμός έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη καταστροφή δρόμων και κτηρίων, συμπεριλαμβανομένης (και πάλι) της πίστας Ebisu στην Fukushima, όπου σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις