Baby boom για τον Masterchef Σωτήρη Κοντιζά [pics]
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του Masterchef δεν είναι άλλο από τον Σωτήρη Κοντιζά. Ο αυστηρός κριτής του ριάλιτι μαγειρικής εκτός από ένας πολύ επιτυχημένος στον χώρο του επαγγελματίας, είναι και ένας αφοσιωμένος σύζυγος και ένας περήφανος μπαμπάς, παρόλο που σπάνια εκθέτει την προσωπική του ζωή στα μέσα.
Τώρα όμως ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει έναν ακόμη λόγο για να είναι ακόμη πιο περήφανος και χαρούμενος αφού η σύντροφός του Δέσποινα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον φιλικό τους κύκλο, διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της, στο τρίτο παιδί τους, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη το φύλο του μωρού.
Ο δημοφιλής κριτής του επιτυχημένου show έχει ήδη δυο παιδιά με τη σύντροφό του, μια κόρη την Αριάννα-Τσιχίρο και έναν μικρότερο γιο τον Kenji, ενώ τώρα έρχεται και το τρίτο μέλος της. Μένουν σε ένα πολύ cozy σπίτι στα Εξάρχεια και η σύντροφός του Δέσποινα, είναι μισή Iταλίδα και μισή Eλληνίδα.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς μάλιστα είχε αποκαλύψει τον απρόσμενο τρόπο που γνωρίστηκε με τη γυναίκα της ζωής του. «Γνωριστήκαμε σε ένα εστιατόριο της Αθήνας. Με υποδέχθηκε, με έβαλε να καθίσω στο τραπέζι, μου πήρε παραγγελία και με σέρβιρε. Τη δεύτερη φορά που πήγα για φαγητό, της έδωσα το τηλέφωνό μου», εξήγησε για τη γνωριμία, και παραδέχτηκε ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.
Είχε περιγράψει μάλιστα και το πώς και πότε αντιλήφθηκε ότι αυτός ο έρωτας ήταν μια σχέση ζωής: «Μετά από ένα ταξίδι το κατάλαβα – όπως και εκείνη, απ' ό,τι μου είπε έπειτα από μια συζήτησή μας. Με τη σύντροφό μου ήμασταν πολύ μικρό χρονικό διάστημα μαζί και αποφασίσαμε να πάμε ένα ταξίδι στο Βιετνάμ για δύο εβδομάδες, όπου περάσαμε υπέροχα. Είχαμε κλείσει πού θα μείνουμε μόνο για τα δύο πρώτα βράδια και τις επόμενες δύο εβδομάδες σχεδιάζαμε το πρόγραμμα μέρα με τη μέρα. Όταν περνάς καλά με τον άλλο σε τέτοιες συνθήκες, καταλαβαίνεις πως κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος».
Mε πατέρα Έλληνα και Γιαπωνέζα μητέρα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έμαθε από μικρός να συνδυάζει μέσα του κουλτούρες αλλά και πολλά διαφορετικά προσόντα, που τον έκαναν να πειραματιστεί από νωρίς σε διαφορετικά πεδία, πριν καταλήξει να αφοσιωθεί στην τέχνη της μαγειρικής.
Ο πατέρας του είναι Έλληνας από του Ρέντη, με γονείς από τις Σέρρες η γιαγιά του και από τη Μύκονο ο παππούς. Το επώνυμο Κοντιζάς είναι κυκλαδίτικο. Είχε φύγει από την Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 με υποτροφία για σπουδές στην Αγγλία. Σχεδόν δεν γνώριζε αγγλικά. Τότε γνώρισε τη μητέρα του.
« Στην ηλικία που πήγαινα δημοτικό, το παρατσούκλι μου ήταν πολύ εύκολο. Με φώναζαν Φουτζίτσου... Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι αυτοί στους οποίους μεγάλωσα, που ενώνονται ή συγκρούονται, δύο κουλτούρες, δύο πολιτισμοί. Εχω πάρει πολλά στοιχεία και από τη μητέρα μου και από τον πατέρα μου», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη του ο Σωτήρης Κοντιζάς.
Από τη μητέρα του βρήκε κατά κάποιο τρόπο τον δρόμο προς την κουζίνα η οποία του δίδαξε να βλέπει στο πιάτο τι αφήνει η γεύση σε αυτό που τρως. «Πρέπει να την ψάξεις τη γεύση, να μην σου έρχεται στο στόμα κατευθείαν», υποστηρίζει ο αγαπημένος κριτής του Masterchef.
Ο 35χρονος σεφ έκανε τα πρώτα βήματα του στο χώρο της μαγειρικής ξεκινώντας το 2007 στο πλευρό του Χριστόφορου Πέσκια και διανύοντας μία ανοδική πορεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή, ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη, όπου για δύο χρόνια θήτευσε πλάι στους μεγάλους chef Rasmus Kofoed και Torsten Vildgaard μπαίνοντας στα βαθιά της υψηλής κουζίνας και γαστρονομίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη …μεταγραφή του στο περίφημο The Ledbury του Λονδίνου πλάι στον Brett Graham. Η εντυπωσιακή, πορεία του, και το ταλέντο του τον βήθησαν να γίνει πολύ γρήγορα Head Chef σε ένα από τα πιο trendy εστιατόρια της Αθήνας, το “Nolan”, όπου και μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις διαφορετικές γευστικές προτάσεις του Σωτήρη Κοντιζά.