Φοίβος Δεληβοριάς για καλλιτέχνες: Ο Φοίβος Δεληβοριάς εκτός από καλλιτέχνης, είναι πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ (Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) και πρόεδρος της ΕΥΕΔ (Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων) οπότε εκτός από την προσωπική του άποψη, εκπροσωπεί μεγάλη μερίδα των ανθρώπων του πολιτισμού

«H καταστροφή είναι θέμα ημερών», υπογράμμισε ο Φοίβος με ανάρτησή του στο Facebook και αναφέρθηκε στην πρόθεση καλλιτεχνών να προχωρήσουν σε «καθολικές απαγορεύσεις» των έργων τους. Την απελπισία του για «μένα και την οικογένειά μου και για όλους μας», εξέφρασε ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, σχετικά με τα μέτρα στήριξης από την πολιτεία προς τους καλλιτέχνες που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Εμφανώς απογοητευμένος από τις κυβερνητικές αποφάσεις, ο Φοίβος έκανε λόγο για «τίτλους τέλους για τους συνθέτες-στιχουργούς», τονίζοντας πως «κανείς από τους ανθρώπους που ξέρω και ξέρετε δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς πνευματικά δικαιώματα». «Οι συνθέτες και οι στιχουργοί δεν δίνουν συναυλίες ως γνωστόν, άρα η καταστροφή τους είναι θέμα ημερών», υπογράμμισε επίσης ο Φοίβος. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρόθεση καλλιτεχνών να προχωρήσουν σε «καθολικές απαγορεύσεις των έργων μας», τονίζοντας πως πρόκειται για την «έσχατη λύση απελπισίας στην οποία μας οδηγούν».

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δελτίο προειδοποίησε ότι “οι καλλιτέχνες θα διεθνοποιήσουμε το θέμα” και επισήμανε λέγοντας ότι “Απορώ πως η κυβέρνηση μας απαξίωσε τόσο, δεν το χωράει ο νους μου. Θα απαγορεύσουμε τα τραγούδια μας από παντού, θα σηκώσουμε το θέμα διεθνώς, είναι σκάνδαλο αυτό που κάνει η κυβέρνηση.”. Επίσης, είπε ότι θα προχωρήσουν ακόμη και σε μηνύσεις σε πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για την κατάσταση αυτή.

Για την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα προς τον Σταύρο Ξαρχάκο που είχε επισημάνει την έλλειψη του πολιτισμού από το πρόγραμμα της ΝΔ είπε “Με στεναχώρησε πάρα πολύ ότι για τον Σταύρο Ξαρχάκο ένας (σσ κυβερνητικός εκπρόσωπος) απάντησε “εμείς εκλεχθήκαμε γι αυτό και θα ξαναεκλεγούμε”. Τέλος,  είπε ότι ελπίζει από το Υπουργείο Πολιτισμού να υπάρξει κάποια επαναληπτική δήλωση, να βγει κάποιος από το Υπουργείο να πει για τα πνευματικά δικαιώματα, αλλιώς “γαία πυρί μιχθήτω”

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ;Δυστυχώς, αγαπητοί φίλοι, το πιο μαύρο σενάριο των φόβων μας επιβεβαιώθηκε.Τίτλοι τέλους για τους…

Gepostet von Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias amDonnerstag, 7. Mai 2020

Η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σήμερα στο OPEN στην ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά τόνισε ότι οι καλλιτέχνες έχουν λάβει τα 800 ευρώ, εκτός από αυτούς που ήταν δύσκολο να εντοπιστούν ή δεν ήταν δηλωμένοι και ως προς τον στιχουργό και τραγουδιστή είπε “ο κύριος Δεληβοριάς δεν εκπροσωπεί ούτε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών, ούτε τους καλλιτέχνες, εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος εναντίον της κυβερνήσεως”

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο Φοίβος Δεληβορίας δεν εκπροσωπεί τους καλλιτέχνες

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο Φοίβος Δεληβορίας δεν εκπροσωπεί τους καλλιτέχνες

Gepostet von Flash.gr am Donnerstag, 7. Mai 2020

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις