Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι η Χαρούλα Αλεξίου εγκαταλείπει το τραγούδι. Η Χάρις Αλεξίου – ή Χαρούλα για τους φίλους της – έχει αφήσει την δική της πορεία στο ελληνικό τραγούδι, ενώ οι συνεργασίες της έχουν αφήσει εποχή. Μια τέτοια ήταν και η συνάντηση του 2006 στο Λυκαβηττό, όταν η Χάρις Αλεξίου συνεργάστηκε με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Πρόκειται για δύο μοναδικές συναυλίες που έγιναν το 2006 για τα 15 χρόνια του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για μια μόνο βραδιά, λόγω αυξημένης ζήτησης οι βραδιές έγιναν δύο. Οι στιγμές που έζησαν όσοι κατάφεραν να βρεθούν εκείνο το βράδυ του Σεπτεμβρίου στον Λυκαβηττό ήταν συγκλονιστικές. Μάλιστα, οι διοργανωτές είχαν φροντίσει οι βραδιές να ηχογραφηθούν και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το CD αλλά και το DVD με τις υπέροχες ερμηνείες.

Η σύμπραξη της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού με τους νεότερους δημιουργούς ήταν μοναδική. Οι τρεις τους ερμήνευσαν τραγούδια που σημάδεψαν την πορεία τους, ενώ μοναδικά είναι τα τραγούδια που είπαν και οι τρεις μαζί. Μοναδική στιγμή το αξέχαστο τραγούδι του Μάνου Λοϊζου και του Μανώλη Ρασούλη «Τίποτα δεν πάει χαμένο».

«Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ όταν σε θέλω» του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τη φωνή του Σωκράτη Μάλαμα και του Αλκίνοου

Άσε τα ψέμματα του Σωκράτη Μάλαμα με τη Χαρούλα Αλεξίου

Η Πριγκιπέσσα του Σωκράτη

Όλα σε θυμίζουν