Από την έναρξη της λειτουργίας του τον Οκτώβριο του 2019, έως και την αναστολή της λειτουργίας του στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα υποδέχθηκε 106.479 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις 17 Ιουνίου ανοίγει και πάλι τις πύλες του. Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Ίδρυμα λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των επισκεπτών του.
Στο Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων του Μουσείου, την αποφυγή του συνωστισμού, και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών. Επιπλέον, ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων προκαθορισμένου χρόνου επίσκεψης μέσω του goulandris.gr. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ακυρώνονται ανέπαφα, κατά την είσοδο στο Μουσείο.
Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την προστασία της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων του, το Ίδρυμα Β&Ε προχωρά σε σταδιακή επαναφορά των ωραρίων λειτουργίας του Μουσείου στην Αθήνα.
Ωράριο λειτουργίας – Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Αθήνα:
Από 17/06/2020 έως και 30/07/2020:
- Δευτέρα, Τρίτη κλειστά
- Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.00
- Πέμπτη & Παρασκευή 10.00 – 20.00
Από 01/08/2020 έως και 30/9/2020:
- Δευτέρα κλειστά
- Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.00
- Πέμπτη & Παρασκευή 10.00 – 20.00
Το ανωτέρω ωράριο ενδέχεται να αναθεωρηθεί κατά την πορεία. Σε αυτή την περίπτωση, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση στον ιστότοπο goulandris.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (@BEGoulandrisFoundation στο Facebook και το Instagram).
Στο 11όροφο κτίριο, κόσμημα αρχιτεκτονικής και αισθητικής, στην οδό Ερατοσθένους 13 στο Παγκράτι, επιφάνειας 7.250 τ.μ., εκτίθενται έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης όπως των Σεζάν, Βαν Γκογκ, Γκογκέν, Μονέ, Ντεγκά, Ροντέν, Τουλούζ Λοτρέκ, Πικάσσο, Μπονάρ, Μπρακ, Λεζέ, Μπαλτύς κ.ά. καθώς και έργα διακεκριμένων εκπροσώπων της ελληνικής ζωγραφικής όπως οι Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης κ.ά. από τη θρυλική συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή που συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους συλλέκτες του κόσμου του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.