Στις 100 καλύτερες φωτογραφίες ανδρικού πορτρέτου στον κόσμο, επιλέχθηκε μια φωτογραφία του Δημήτρη Βαβλιάρα στον «5ο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2019/ 5th International annual photo award». Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούν φωτογράφοι από τριάντα χώρες του κόσμου, δύο από τις 15 φωτογραφίες του Δημήτρη Βαβλιάρα έφτασαν μαζί με άλλες 3.956 στην τρίτη και σχεδόν τελευταία φάση του διαγωνισμού. Η φωτογραφία με θέμα έναν κάτοικο της Αιανής στο δωμάτιό του κέρδισε τις ψήφους όχι μόνο του κοινού αλλά πολύ περισσότερο των επαγγελματιών φωτογράφων.

Ο Δημήτρης Βαβλιάρας είναι μουσικός, γράφει στίχους και με την κιθάρα του τραγουδά όχι μόνο τις δικές του δημιουργίες αλλά και άλλων γνωστών συνθετών. «Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την φωτογραφία και κάνω μόνο πορτρέτα ανθρώπων. Με ενδιαφέρει η “διαρκής συνομιλία” που μπορεί να προσφέρει ένα πρόσωπο» ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η φωτογραφία που κέρδισε τη διάκριση

Το 2018 μια άλλη του φωτογραφία έλαβε το πρώτο βραβείο πορτραίτου στον φωτογραφικό διαγωνισμό Faces αλλά όπως λέει «αυτή η διάκριση είναι ξεχωριστή μιας και ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός με φωτογράφους απ’ όλο τον κόσμο». Στον διαγωνισμό 5th International annual photo award συμμετείχαν 117.500 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από 173 χώρες του κόσμου και η κριτική επιτροπή βράβευσε τις καλύτερες από τις 418.000 φωτογραφίες που υποβλήθηκαν.

Φωτογραφίες με πρόσωπα της Αιανής Κοζάνης, που βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό Faces

Χρήστος Στάμος, Κώστας Τζαναμπέτης., Μοναχός Ιλαρίων, Παντελής Σκουτέλας, Ζωή Καλλιανιώτη, Λεωνίδας Μητσιάκος , Γιάννης Μπλιούμης, Θοδωρής Βαβλιάρας είναι μερικά από τα πρόσωπα που κατέγραψε με το φακό του ο Δημήτρης Βαβλιάρας. «Μου αρέσει ο ανθρώπινος παράγοντας . Τα τοπία δεν με γέμιζαν , με τραβούν οι άνθρωποι. Γενικά κινούμαι κυρίως στην Αιανή και την Κοζάνη και φωτογραφίζω πρόσωπα του χωριού», ανέφερε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος. «Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία, η εικόνα μου έδιωχνε το άγχος, πήρα μέρος μετά από προτροπή φίλου μου χωρίς να περιμένω το βραβείο».

«Η έμπνευση έρχεται παντού. Το που μένεις δεν έχει σημασία. Δεν θα μπορούσα να ζήσω σε μεγάλη πόλη, διαλέγω την ψυχική ισορροπία, παρά την καριέρα» τόνισε μιλώντας στη συνέχεια για το δίσκο του με το Βασίλη Σκουλά και τον Αργύρη Μπακιρτζή.

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Θοδωρης Βαβλιαρας

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Xριστος Σταμος

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Γιαννης Μπλιουμης

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις