Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη διαδικτυακή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Εν μέσω κορονοϊού ο αγαπημένος τραγουδοποιός αποφάσισε να μετατρέψει την προγραμματισμένη ζωντανή συναυλία του σε διαδικτυακή. Με τίτλο «Απροστάτευτος» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου περιμένει τους διαδικτυακούς φίλους του.

Ο τίτλος «Απροστάτευτος» επιλέχθηκε καθώς έτσι θα ονομαστεί ο νέος δίσκος που ετοιμάζει ο Θανάσης με ερμηνευτή τον Σωκράτη Μάλαμα. Ο Θ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ανέφερε: «Υπήρχε μια προγραμματισμένη συναυλία που θα γινόταν στο Κατράκειο Θέατρο. Ομως την ακυρώσαμε διότι δεν ήμουν σίγουρος ότι τα πράγματα θα πήγαιναν όπως έπρεπε. Οχι από πλευράς προσέλευσης. Αυτό που με απασχόλησε ήταν ότι θα μαζευόταν πολύς κόσμος και δεν θα μπορούσα να έχω κανέναν έλεγχο. Δεν ήθελα σε αυτή την εποχή να φερθώ απερίσκεπτα. Επίσης δεν θέλω, επειδή τα πράγματα δυσκολεύουν, να φανεί ότι δεν γνωρίζω ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί. Είναι όμως δύσκολο να βάλεις φρένο στη νιότη».

Τα τρία επόμενα άλμπουμ

Αυτή την εποχή έχει την προσοχή του στραμμένη στα επόμενα δισκογραφικά πρότζεκτ. «Ετοιμάζω τρεις δίσκους και ο ένας από αυτούς έχει δώσει τον τίτλο και στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε: “Απροστάτευτος”. Τα τραγούδια θα τα πει και πάλι ο Σωκράτης Μάλαμας. Αρκετά από αυτά είναι διασκευές που έχω κάνει σε λατινοαμερικανική ποίηση. Οι περισσότεροι ποιητές δεν είναι γνωστοί. Εκείνος που ίσως γνωρίζουν κάποιοι είναι ο Καίσαρ Βαλιέχο (σ.σ.: περουβιανός σουρεαλιστής ποιητής, 1892-1938), στον οποίο έχω αφιερώσει το κομμάτι που ενδεχομένως γνωρίζει κάποιος, τον “Διάφανο”. Μου αρέσει στη λατινοαμερικανική λογοτεχνία και ποίηση αυτό το μείγμα ρεαλισμού και φαντασίας που έχει. Νομίζω ότι κλίνω και εγώ προς τα εκεί ως γραφή. Ο άλλος δίσκος θα περιέχει ορχηστρικά κομμάτια και ο τρίτος θα είναι πιο λαϊκότροπος, στον οποίο θα παίζουν παιδιά από τη Λάρισα και θα τραγουδάει ο Γιάννης Λίταινας. Εάν δεν μας είχε κόψει τη φόρα η ιστορία του κορονοϊού, θα είχαν κυκλοφορήσει. Ο “Απροστάτευτος” και τα ορχηστρικά υπολογίζω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν βγει. Αυτός με τα λαϊκά θα πάρει περισσότερο χρόνο».

Το Σάββατο 5/9, στις 21:30, θα διεξαχθεί η διαδικτυακή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου μέσω της πλατφόρμας eStage.gr, ενώ επίσης αναμένεται και η κυκλοφορία νέου δίσκου με τον τίτλο «Απροστάτευτος». Την ψηφιακή συναυλία μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά όσοι αγοράσουν το εισιτήριο των 5 ευρώ, με το οποίο αποκτούν κωδικό πρόσβασης στην πλατφόρμα η οποία έχει αναλάβει τη ζωντανή αναμετάδοσή της.

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://estage.gr/music/thanasis-papakonstantinou-aprostateytos/

Στην σελίδα του eStage.gr μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε διάφορες συνήθεις ερωτήσεις όσο αναφορά την αγορά και χρήση των εισιτηρίων.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα έχει τους εξής καλλιτέχνες στο πλευρό του:

  • Βάσω Δημητρίου (κιθάρες, τζουρά)
  • Αποστόλης Γιάγκος (πλήκτρα)
  • Βασίλης Γιασλακιώτης (τύμπανα, λύρα)
  • Βασίλης Κουτσονάνος (μπάσο)
  • Γιάννης Λίταινας (τραγούδι, κιθάρα)
  • Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο, φωνή)
  • Κωσταντής Πιστιόλης (πνευστά, φωνή)
  • Μάκης Πελοπίδας – Θράσος Αμπατζής: Ηχοληψία
  • Χρήστος Λαζαρίδης – Βασίλης Πουφτής: Φωτισμοί