Με τον δικό της μοναδικό τρόπο μίλησε η Τίλντα Σουίντον για την αγάπη της για το σινεμά και τον συνάδελφό της, Chadwick Boseman, που «έφυγε» νωρίς. Η ηθοποιός, που τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, απευθύνθηκε σε όλους από καρδιάς και «ύμνησε» τον κινηματογράφο. Μάλιστα, κατέληξε με την φράση: «Ζήτω η Βενετία. Σινεμά σινεμά σινεμά. Wakanda Forever. Τίποτα εκτός από αγάπη».

Η έκφραση «Wakanda forever» είναι μια αναφορά στη διάσημη ταινία «Black Panther» του Boseman. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός πέθανε στις 28 Αυγούστου μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. «Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου», είπε η Σουίντον στην ομιλία της.

«Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό δέντρο της καρδιάς μου. Τα ονόματα όσων έχουν τιμηθεί με αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη. Τραγουδώ τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το τρελό σινεφίλ παιδί που πάει με οτοστόπ στο σταθμό για να φτάσει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους», συνέχισε η ηθοποιός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουίντον, ως νικήτρια Όσκαρ για το «Michael Clayton», διαθέτει μια πλούσια ιστορία στο Φεστιβάλ της Βενετίας, έχοντας συμμετάσχει πολλές φορές, από το «Orlando» της Σάλι Πότερ μέχρι τα «I Am Love» και «A Bigger Splash» του Λούκα Γκουαντανίνο, ενώ φέτος θα προβληθεί και η μικρού μήκους «Human Voice» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, όπου πρωταγωνιστεί. Η ηθοποιός αναφέρθηκε στη Βενετία ως «το πιο πολύτιμο και επιβλητικό φεστιβάλ κινηματογράφου στη Γη» και ευχαρίστησε το φεστιβάλ που κατάφερε να περάσει μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού με μια τροποποιημένη διοργάνωση. «Χάρη στη Βενετία μπορούμε να βασιζόμαστε στο υπέροχο, ευρύ, άγριο, ζωηρό, χωρίς σύνορα και που δεν αποκλείει κανέναν σινεμά», υπογράμμισε η βραβευμένη ηθοποιός.

Δείτε όλη την ομιλία της Σουίντον 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις