Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και μίλησε για το σχεδιασμό των 200 ετών από την επανάσταση του ’21. Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ανέφερε ότι από τον Δεκέμβριο θα είναι ήδη γνωστός ο σχεδιασμός για τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του ’21, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν όπου υπάρχει ελληνισμός.

«Ετοιμάζουμε εναλλακτικά σενάρια για 1800 δράσεις λόγω της πανδημίας, συνεργαζόμαστε με την κοινωνία» επισήμανε, κάνοντας λόγο για «γιορτή των Ελλήνων» που δεν αφορά μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παρουσίασε μερικά από τα συλλεκτικά αναμνηστικά νομίσματα της της ΤτΕ για την 25η Μαρτίου 2021. «Έχουν τεράστια αξία και συμβολισμό και θα είναι τα έσοδά μας» εξήγησε, ενώ έγινε και αναφορά στα χρήματα του προγράμματος Τρίτση για τα έργα στους δήμους με αφορμή την επέτειο.

Στο ενδεχόμενο να μη γίνουν οι εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού η κ. Αγγελοπούλου σχολίασε ότι «χρειάζεται αποφασιστικότητα. Θα χάσουμε τα 200 χρόνια που θα γιορτάσουμε για δημοκρατική σύγχρονη Ελλάδα με διεθνείς δεσμούς, με στέρεους θεσμούς; Θα είναι η Ελλάδα των πέντε ηπείρων». «Δεσμεύθηκα για εκδηλώσεις έκπληξη στις 25 Μαρτίου σε πάρα πολλά μέρη με ιστορική σημασία. Από την 1η Ιανουαρίου 1821 θα δείχνουμε τι οργανώνουμε για όλη τη χρονιά και σε όλο τον κόσμο. Είμαστε η Ελλάδα των πέντε ηπείρων. Έχουμε Έλληνες σε πέντε ηπείρους. Είχαμε προτάσεις για τη διοργάνωση απ’ όλο τον κόσμο» συνέχισε.

Για το τηλεοπτικό σποτ για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση είπε ότι είναι μόνο το πρώτο και ότι «μας έδωσε ευγενώς τα δικαιώματα, ο Διονύσης Σαββόπουλος που συμμετέχει στο 20 – 21. Μας έδωσε δωρεάν το στάδιο η ΕΟΕ. Ήρθαν οχτώ χορωδίες. Εμείς δεν κάναμε κάστινγκ». «Σου χαρίζουν γάιδαρο και το κοιτάς στα δόντια; Αυτή η υπόθεση είναι υπόθεση όλων μας» ανέφερε.

«Όταν αναλαμβάνω μια υπόθεση είμαι πάντα φορτισμένη και δίνομαι ψυχή τε και σώματι . Ειδικά για αυτή την υπόθεση αν έχω περάσει Ολυμπιακούς, διεκδίκηση και οργάνωση, θα νομίζετε ότι αυτό είναι παιχνιδάκι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πρότζεκτ για μένα και τους ανθρώπους που έχουν μπει (στην επιτροπή) Εδώ μιλάμε στην ψυχή του Έλληνα» σημείωσε.

Η συζήτηση για πρόσκληση στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στις εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821 είναι χωρίς αντικείμενο πρόσθεσε. «Δεν ισχύει η πρόσκληση Ερντογάν, καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση δεν τον κάλεσε. Αρά η συζήτηση είναι χωρίς αντικείμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν ξεκινήσαμε το 2019 και συζητούσαμε με τον πρωθυπουργό, ξέραμε ότι σε επετείους ανά τον κόσμο καλούνται άλλες χώρες για να δείξουν ότι τελείωσε η περίοδος των εντάσεων και προχωράμε σε ειρηνικές σχέσεις με ανάπτυξη κλπ μέσα στις χώρες προφανώς συζητήθηκε και το θέμα της Τουρκίας, αυτά όμως τώρα φαίνονται αιώνες πριν» αποσαφήνισε. «Για προσκλήσεις αρχηγών χρειάζεται πρωτόκολλο, και όπως είναι τα πράγματα αυτό δε θα υπάρξει (…) Εγώ όλοι θα ήθελα να έρθουν να δουν ποια είναι αυτή η χώρα σήμερα. Μια μικρή χώρα με αξία διαχρονική» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις