Κοινωνική κουζίνα με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό από τη συλλογική κουζίνα El Chef διοργάνωσαν για τους δοκιμαζόμενους από την κρίση της πανδημίας καλλιτέχνες το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και η ομάδα αλληλεγγύης Support Art Workers.

Οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 16.00, στην οδό Κάνιγγος 33 (γραφεία ΣΕΗ).

«Στην “ασώματη” κοινωνία που μας έχει επιβληθεί εμείς παρεμβαίνουμε και μεταμορφώνουμε τα σώματα μας σε πομπούς και δέκτες αλληλεγγύης», τονίζουν οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό που διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου  την κοινωνική κουζίνα. «Δημιουργούμε μια κοινωνική κουζίνα για ανέργους/ες και εργαζόμενους/ες, ντόπιους και μετανάστες, από τον χώρο του πολιτισμού αλλά και κάθε άλλο κλάδο, και καλούμε όλους όσοι/ες το έχουν ανάγκη να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να ωφεληθούν από αυτήν», τονίζουν  τα σωματεία.

Η τροφή ήταν πάντα για τον άνθρωπο άμεσα συνδεδεμένη με το ένστικτο της επιβίωσης. Η μεταμόρφωση της τροφής σε φαγητό αποτελούσε πάντα μια δημιουργική διαδικασία που συμπεριλαμβάνει το σώμα και το πνεύμα. Μια διαδικασία ενωτική. Όταν το σώμα και το πνεύμα καταλαμβάνονται από αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα, τα χέρια ανοίγουν και κλείνουν. Ανοίγουν για να προσφέρουν, ανοίγουν για να λάβουν και κλείνουν για ν’ αγκαλιάσουν – έστω κι από μακριά. Κλείνουν στην γροθιά του αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Όσο η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα δαιμονοποιούνται ή και διώκονται στο όνομα της υγείας και της δημοσίας τάξης, εμείς θα απαντάμε με συντονισμένη δράση στο όνομα της ελευθερίας και του ίσου καταμερισμού των αγαθών», τονίζουν

Επίσης για όσους και όσες δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν μέχρι εκεί, υπάρχει πρόβλεψη για διανομή στον χώρο τους, κατόπιν επικοινωνίας στο [email protected] και στο τηλέφωνο 6937309195.

Για τα μέλη του ΣΕΗ και του ΣΕΧΩΧΟ η επικοινωνία μπορεί να γίνει, εναλλακτικά, στα mail των δύο σωματείων, [email protected] και [email protected] αντίστοιχα.

Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις