Το δικό του «αντίο» στον Βασίλη Αλεξάκη, ο οποίος απεβίωσε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, απηύθυνε ο γιος του σπουδαίου συγγραφέα. Ο Δημήτρης Αλεξάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, περιγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Παράλληλα, μιλά για τη συγκίνηση ενός εκ των δύο διασωστών του ΕΚΑΒ που διαπίστωσαν το θάνατο του συγγραφέα, αποκαλύπτοντας πως ξέσπασε σε κλάματα. Η κηδεία του συγγραφέα του θα είναι πολιτική «δυστυχώς χωρίς τον κόσμο που επιθυμούσε να είναι εκεί», εξαιτίας της πανδημίας.

Ο γιος του Βασίλη Αλεξάκη ζητά αντί στεφάνων να στηριχθεί το σωματείο των εργαζομένων στη δημόσια υγεία, το περιοδικό Σχεδία και στη συλλογική κουζίνα El Chef. «Ο πατέρας μου έφυγε χθες από τη ζωή λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, ήρεμα, έχοντας δίπλα του την Gultamze, που τον φρόντιζε τους τελευταίους μήνες, και μένα. Η μπαλκονόπορτα ήταν ανοιχτή προς τον κήπο. Ένας από τους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ που διαπίστωσαν τον θάνατο έτυχε να είναι και ο ίδιος συγγραφέας. Άρχισε να κλαίει.

«Τον αγαπούσα τον κύριο Βασίλη, έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία και τον έχω πάει 5 φορές στο Σωτηρία…» Κατάλαβα πως η Φωτεινή είχε φτάσει από τη φωνή της. Πριν τον πάρουν οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών, ψάξαμε με τον Γιώργο τη μικρή αποθήκη, το γραφείο, και αφήσαμε στα χέρια του μια πένα, κάμποσο μελάνι, μερικές κόλλες χαρτί. Η κηδεία του θα είναι πολιτική.

Η ταφή θα γίνει τις προσεχείς μέρες στου Ζωγράφου, με ελάχιστους (εξαιτίας των συνθηκών) παρευρισκόμενους. Aντί στεφάνων, όσες και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν μια δωρεά, συνοδεύοντας την κατάθεσή τους με την ένδειξη «Μνήμη Βασίλη Αλεξάκη», στο συντονιστικό των εργαζομένων δημόσιας υγείας Support Health Workers, στη συλλογική κουζίνα «El Che-f» ή στην εφημερίδα «Η Σχεδία» την οποία είχε διανείμει ο ίδιος στους δρόμους. Έχουμε 12 Ιανουαρίου, μόλις άρχισε να βρέχει. Στη Γεωργία, λένε πως «ο καιρός κλαίει» — σημαίνει ότι κάποιος καλός άνθρωπος έφυγε, λέει η Gultamze.»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις