Ιδιαιτέρως λακωνικός απέναντι σε όσα ακούγονται για εκείνον χωρίς να έχει γίνει επίσημη καταγγελία εναντίον του, ήταν σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου.

Η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου επικοινώνησε με τον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι παρά αρκέστηκε να πει πως θα μιλήσει όταν κρίνει ότι είναι η ώρα.

«Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση. Θα απαντήσω εν καιρώ και αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του στο υπουργείο Πολιτισμού, ο Δημήτρης Λιγνάδης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου
Δημήτρης Λιγνάδης» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Η επιστολή του Δημήτρη Λιγνάδη

«Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ’ όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία» αναφέρει η επιστολή του στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Με τιμή Δημήτρης Λιγνάδης» αναφέρει στην επιστολή του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις