Δύο αγωνιστικές σε Κορομηλά, Βορεάδη
Για μια ακόμα φορά πολύ κακό για το τίποτα. Η ΚΕΔ όχι μόνο δεν πήρε κεφάλια, όπως ακουγόταν τις τελευταίες μέρες, αλλά αποφάσισε να τιμωρήσει απλώς με αποκλεισμό από δύο αγωνιστικές τους δύο εκ των τριών διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου, Κώστα Κορομηλά και Λάζαρο Βορεάδη, άφησε ατιμώρητο τον τρίτο, Κυριάκο Ταβουλαρέα, και το όλο θέμα θεωρείται πλέον λήξαν. Με μοναδικές... παρενέργειες ένα σπασμένο τζάμι και ορισμένα συνθήματα κατά της ΕΟΚ, που έγραψαν στους εξωτερικούς τοίχους των γραφείων της κάποιοι άγνωστοι. «Αφού δεν μας σέβεστε, θα μας φοβάστε» και «Βασιλακόπουλε μπ...ε», ανέγραψαν με κόκκινο σπρέι οι... ευφυέστατοι άγνωστοι.
Κατά τα άλλα η συνεδρίαση της επιτροπής ορισμού διαιτητών, που αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεν έβγαλε άλλη είδηση, καθώς οι άνθρωποι του Αρη προτίμησαν να εκδήλωσουν την οργή και αγανάκτησή τους τις προηγούμενες μέρες στα... τηλεοπτικά παράθυρα και τις ραδιοφωνικές συχνότητες, όπου η αλήθεια είναι πως αποδείχθηκαν εξόχως γλαφυροί, και όχι στα αρμόδια όργανα. Ουδείς παράγοντας του Αρη τον εκπροσώπησε στη συνεδρίαση, που έγινε για την κλήρωση των διαιτητών της 18ης αγωνιστικής της Α1 και στην οποία ανακοινώθηκαν και οι τιμωρίες των Κορομηλά και Βορεάδη.
Ετσι πήγε... στράφι και η δυναμική παρουσία του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος εμφανίστηκε μετά των Τάκη Μπαλτάκου, Τάσου Στεφάνου και Μιχάλη Γεωργαντή στα γραφεία της ΕΟΚ και αναζήτησε εναγωνίως τον Γιάννη Δαμιανίδη. «Πού είναι ο Δαμιανίδης, που ξέρει μόνο να κάνει δηλώσεις στα παράθυρα;» ρωτούσε κι όταν διαπίστωσε ότι ουδείς από τον Αρη ήταν παρών, άρχισε να κάνει τα παράπονά του στον Στέλιο Συμεωνίδη αμέσως μετά το τέλος της κλήρωσης. Στην αρχή σε έντονο ύφος κι ύστερα πιο... μαλακά. Στο στόχαστρο του μεγαλομετόχου του τριφυλλιού βρέθηκε κυρίως η ΚΕΔ και οι δηλώσεις που έκαναν τα μέλη της σχετικά με τη διαιτησία του τελικού. «Η επιτροπή οφείλει να τιμωρεί, όχι όμως και να κάνει δηλώσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Συστάσεις ΕΟΚ σε ΚΕΔ
Λίγο πριν αρχίσει η κλήρωση των διαιτητών το προεδρείο της ΕΟΚ είχε συνάντηση με την πενταμελή επιτροπή της ΚΕΔ, που στην πραγματικότητα ήταν τετραμελής, αφού απουσίαζε ο Σταύρος Δουβής. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες μέλη της ΚΕΔ σχετικά με τη διαιτησία του τελικού. Παράλληλα τους συνέστησαν να διευθετήσουν σύντομα το θέμα της προεδρίας της επιτροπής (δεν υπάρχει ακόμα πρόεδρος!) ώστε να προχωρήσει η εκδίκαση κάποιων ενστάσεων που εκκρεμούν.