Επίδομα 800 ευρώ: Στο επίδομα των 800 ευρώ που θα ισχύσει Μάιο και Ιούνιος θα συμπεριληφθούν και άλλα επαγγέλματα όπως είναι καλλιτέχνες, ξεναγοί, οικοδόμοι, ιεροψάλτες και ηθοποιοί. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Μάιο-Ιούνιο θα μπουν και οι επιστήμονες. Αν όλα πάνε καλά θα βγει ΚΥΑ για τα νέα 800€ σε αυτοαπασχολούμενους κι άλλες μικρές επιχειρήσεις που δεν είχαν συμπεριληφθεί ακόμα και σήμερα. Έως την Μ. Τρίτη θα συμπεριληφθούν κι άλλες νομικές μορφές. Μουσικοί, καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, οι αυτοαπασχολούμενοι γενικώς θα μπουν στα 800€». Όσον αφορά στο εάν σκοπεύει η κυβέρνηση να πάρει και πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Πόσο πιο σφιχτά μέτρα; Τα έχουμε πάρει, ο κόσμος έχει πάρει το μήνυμα. Υπάρχει και το στοιχείο της ατομικής ευθύνης. Δεν θεωρώ ότι είναι κατάλληλη η στιγμή άρσης των μέτρων. Η μάχη θα συνεχιστεί όλο το μήνα και στο τέλος του θα δούμε τι θα μας πουν οι επιστήμονες».

Για τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας ξεκαθάρισε ότι: «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Θα βρεθεί λύση. Ασφαλώς και θα έρθει ρύθμιση αν έρθουμε σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Μέχρι τέλος του χρόνου, υπό όρους και προϋποθέσεις». Για ελλείψεις προϊόντων στην αγορά είπε: «Σε αντισηπτικά υπάρχει επάρκεια, ομαλοποιήθηκε η αγορά και οι τιμές έπεσαν. Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε γάντια και μάσκες από ό,τι είχαμε προηγούμενες εβδομάδες. Εχουν γίνει μεγάλες εισαγωγές σε μάσκες και είμαστε πολύ καλύτερα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις