Άδωνις Γεωργιάδης Πρώτη κατοικία: Είπε πως “είναι παράλογο να μην δοθεί παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς δεν μιλάμε για κανονικότητα στην οικονομία”. Υποστήριξε δε πως οι δανειστές τηρούν σκληρή στάση αυτή τη στιγμή. Όπως είπε, “στην διαπραγμάτευση, οι δανειστές μας δείχνουν συνέχεια χαρτιά με υπογραφές του Φλαμπουράρη, της Αχτσιόγλου και άλλων στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις”. Ερωτηθείς γιατί δεν νομοθετεί ο ίδιος, ως υπουργός, απάντησε πως “αν υπάρξει μονομερής ενέργεια για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα έχει επιπτώσεις στα επιτόκια και την διεθνή εικόνα της χώρας. Προτιμώ να τους πείσω για τις θέσεις μας”.

Το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της τηλεκατάρτισης ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εργασίας. Υποστήριξε πως σκάνδαλο υπήρξε επί ΣΥΡΙΖΑ όταν δόθηκαν 200 εκ. ευρώ (σε προγράμματα κοινωνικής εργασίας για άνεργους), υπενθυμίζοντας την παραίτηση της ΓΓ, Δήμητρας Χαλικιά, έχοντας καταγγείλλει κακοδιαχείριση σε πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων σε 34 δήμους. Ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε πως στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός κατήργησε το πρόγραμμα όταν διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή ο υπουργός Εργασίας,  δήλωσε: “Αν μία κυβέρνηση ακούει, σέβεται και τιμά τους επιστήμονες δεν είναι άλλη από αυτήν. Διότι εμείς τους ακούσαμε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια τους είχε στο περιθώριο με τον τιμωρητικό νόμο Κατρούγκαλου. Είναι άδικη η κριτική που μου ασκούν για τους επιστήμονες”. “Όλα έγιναν με απόλυτα διαφανή τρόπο. Ό,τι καθόρισε τα ευρωπαϊκά προγράμματα, η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε” σημείωσε.

“Με εντολή του πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια. Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται” ανέφερε εξάλλου ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις