Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν 3 εκατομμύρια επιβάτες τον Απρίλιο, μια συντριπτική πτώση 96% συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2019 εν μέσω πανδημίας και περιορισμού των πτήσεων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Το υπουργείο τόνισε ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν περίπου 2,8 εκατομμύρια επιβάτες σε εσωτερικές πτήσεις και 132.000 σε διεθνείς πτήσεις. Οι διεθνείς επιβάτες μειώθηκαν κατά 99% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, καθώς οι ΗΠΑ επέβαλαν περιορισμούς πτήσεων και απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε πολλούς διεθνείς επισκέπτες.

Οι συνολικοί επιβάτες των αμερικανικών αερογραμμών ήταν οι λιγότεροι αριθμητικά από το 1974 όταν η κυβέρνηση άρχισε να συλλέγει μηνιαία δεδομένα. Τον Απρίλιο του 2019., υπήρχαν 76,1 εκατομμύρια συνολικοί επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ. Το προηγούμενο χαμηλό ήταν 14,6 εκατομμύρια επιβάτες τον Φεβρουάριο του 1975.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν καθηλώσει σχεδόν το ήμισυ του στόλου τους, ακύρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες πτήσεις και η βιομηχανία συνεχίζει να χάνει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα. Αλλά πολλές αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν να προσθέτουν πτήσεις τον Ιούλιο, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει ελαφρώς από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε πρόσφατα από τα χαμηλά του Απριλίου και μειώθηκε κατά 85% την εβδομάδα που έληξε στις 7 Ιουνίου, ενώ οι συνολικές πτήσεις μειώθηκαν κατά 72%.

Η εμπορική ένωση αεροπορικών εταιρειών Airlines for America, που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αμερικανικές αερογραμμές, ανάμεσά τους την American Airlines, United Airlines, την Delta Air Lines και την Southwest Airlines, δήλωσε ότι η ζήτηση για μελλοντικά αεροπορικά ταξίδια παραμένει κάτω του 82% και τα έσοδα για μελλοντικές πτήσεις είναι κάτω από 92%.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 412.926 ανθρώπων παγκοσμίως. Περισσότεροι από 7.294.130 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον 3.227.700 θεωρούνται θεραπευμένοι.

Αυτός ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση, ενώ ένας αριθμός φτωχών χωρών διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανίχνευσης.

Οι χώρες που είχαν τους περισσότερους νέους θανάτους είναι η Βραζιλία (1.272), οι ΗΠΑ με 1.027, και το Μεξικό (596). Οι ΗΠΑ, που κατέγραψαν τον πρώτο τους θάνατο που οφειλόταν στον κορονοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό θανάτων όσο και σε αριθμό κρουσμάτων, με 112.402 θανάτους σε 1.989.521 κρούσματα. Τουλάχιστον 524.855 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.