Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – τον τρόπο που θα καταβληθεί φέτος το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που έχουν μπει σε αναστολή. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο, το κράτος θα πληρώνει το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας.

Το ποσό θα υπολογίζεται με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή τα 534 ευρώ ανά μήνα. Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, λόγω του ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα δίνεται με βάση τα 534 ευρώ, οι σχετικές διαδικασίες θα είναι πιο εύκολες σε σχέση με την καταβολή του Δώρου Πάσχα και οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να δηλώνουν ανακριβή στοιχεία για τους μισθούς των εργαζόμενων.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι εργαζόμενοι μπήκαν σε αναστολή, ιδιαίτερα για όσους τέθηκαν σε αναστολή πάνω από 2 ή 3 μήνες εντός του 8μηνου Μάιος – Δεκέμβριος τα χρήματα που θα πάρουν θα είναι λιγότερα. Ο λόγος είναι ότι το Δώρο θα υπολογιστεί για τους μήνες της αναστολής επί των 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και όχι επί του ονομαστικού μισθού του εργαζόμενου πριν την αναστολή της σύμβασης. Την ίδια ώρα υψηλότερα ποσά θα δουν όσοι εργάζονταν με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία και αμείβονται με μισθούς κάτω των 534 ευρώ μήνα.

Σε ποιους θα καταβληθεί νωρίτερα το δώρο Χριστουγέννων

«Πυρετός» διαβουλεύσεων επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενόψει των εξαγγελιών που θα κάνει ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών να συγκλίνουν στο ότι θα πρέπει να αναμένονται ανακοινώσεις για μεγάλο «κούρεμα» της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2021. Για τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, που ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις, μελετώνται δύο σενάρια σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Να υπάρξει μείωση της τάξεως του 30% με 50% στις κλίμακες ή να καταργηθεί η εισφορά για τα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, νωρίτερα θα καταβληθεί φέτος το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους, που ήταν σε αναστολή, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση. Η καταβολή αναμένεται να γίνει έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις