Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υπόθεση της αγοράς των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου. Ως γνωστόν οι εταιρείες παροχής online υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων που λειτουργούσαν βάσει του καθεστώτος του νόμου 4002/2011 λειτουργούν με την πρόβλεψη μιας μεταβατικής περιόδου λειτουργίας μέχρι τη χορήγηση των οριστικών αδειών.

Οι συγκεκριμένες 24 εταιρείες είχαν πλέον μπροστά τους τη προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων αιτήσεων αδειοδότησης στην επιτροπή εποπτείας και ελέγχου παιγνίων (ΕΕΕΠ) που έληξε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 15 εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση κάτι που δείχνει ότι σημαντικός αριθμός θα τεθεί εκτός αγοράς.

Η αρχή Θα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υποβληθέντων φακέλων μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Για τους νεοεισερχόμενους στην ελληνική αγορά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε πριν λίγες μέρες και δεν έχει χρονικό όριο μέχρις στιγμής.

Τα είδη των αδειών

Όπως ανακοίνωσε η ΕΕΕΠ την περασμένη εβδομάδα, οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την απόκτηση δύο ειδών αδειών διαδικτυακών τυχερών παιγνίων.

Για το διαδικτυακό στοίχημα τύπου Α που συνοδεύεται με τίμημα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ και για τα online τυχερά παίγνια τύπου Β όπως το πόκερ και το blackjack που αντιστοιχεί σε τίμημα 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εγκριθούν τη χορήγηση μιας άδειας για καθέναν από τους δύο τύπους και αν επιτευχθεί ο στόχος του Υπουργείου Οικονομικών για έσοδα 75 εκατομμυρίων ευρώ τότε θα αποκτήσουν άδειες συνολικά 15 σχήματα.

Επιπρόσθετα έσοδα αναμένει το δημόσιο από τη φορολόγηση με 35% επί των καθαρών κερδών των εταιρειών.

Είναι προφανές πως πρόκειται για ένα σημαντικό «στοίχημα» για την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τα δημόσια ταμεία από μία αγορά που μέχρι τώρα λειτουργούσε άτακτα.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ κ. Βαγγέλης Καραγρηγορίου

Πρόβλημα με το μέγιστο ποντάρισμα

Σε ότι αφορά τους παίκτες (χρήστες του διαδικτύου) αξίζει να σημειώσουμε ότι βάσει των προβλέψεων των αδειών που θα χορηγηθούν έχει τεθεί περιορισμός στο μέγιστο ποσό συμμετοχής του παίκτη στα τυχερά παίγνια στα 2 ευρώ ανά ποντάρισμα (spin).  Η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι εκτός πραγματικότητας της αγοράς καθώς σε άλλες χώρες το μέγιστο ποντάρισμα είναι έως και 0 ευρώ κατά μέσο όρο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις