Η ΤΕΜΕΣ θα αποκτήσει το παραλιακο ξενοδοχείο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό καθώς επίσης και το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην άλλη πλευρά της παραλιακής έκτασης που θα γίνει μαζί με την πολυτελείς κατοικίες.

Για τους σκοπούς αυτούς θα δημιουργηθούν δυο εταιρείες ειδικού σκοπού στις οποίες η ΤΕΜΕΣ θα κατέχει ποσοστό 70% και η Lamda Development το 30%, με την επένδυση να ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Έπονται οι αποφάσεις για την ανάπτυξη ενός εμπορικού κέντρου στην μαρίνα δίπλα στο ξενοδοχείο καθώς και ενός ουρανοξύστη κατοικιών στην ίδια περιοχή.

Χθες η Lamda Development και η ΤΕΜΕΣ (που ελέγχει το Costa Navarino αλλά και το Χίλτον) ανακοίνωσαν τη στρατηγική συμφωνία τους για την από κοινού ανάπτυξη των δύο σύγχρονων πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο μέσα στην επόμενη πενταετία.

Το ένα παραλιακό ξενοδοχείο θα έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και χωροθετείται εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά ενώ το άλλο θα βρίσκεται στην άλλη πλευρά του μετώπου και θα πλαισιώνεται από πολυτελείς κατοικίες.

Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΜΕΣ κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος δήλωσε σχετικά:

“Είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαστούμε με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development και να γίνουμε μέρος του μεγαλύτερου αναπτυξιακό έργο.

Με τη Lamda Development μοιραζόμαστε κοινές αξίες για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε και εμείς μαζί με τις άλλες σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται στην περιοχή ώστε να καθιερωθεί το Ελληνικό και η Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταξύ των πιο ποιοτικών προορισμών στην Ευρώπη προσθέτοντας αξία για την κοινωνία τους συνεργάτες και τους μετόχους μας”

Από την πλευρά της Lamda Development ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε:

” Το Ελληνικό είναι ένα μοναδικό έργο παγκόσμιου βεληνεκούς το οποίο θα αποτελέσει σύμβολο της μετάβασης της χώρας μας σε μία νέα εποχή. Σε αυτό το ταξίδι υλοποίησης του οράματος μας για το Ελληνικό, που έχει ήδη ξεκινήσει, θέλουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους σε κάθε τομέα.

Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι που έχουμε συνοδοιπόρο μας την ΤΕΜΕΣ, μία κορυφαία εταιρεία με μοναδική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και λειτουργία πολυτελών τουριστικών οικιστικών και ξενοδοχειακών μονάδων και προορισμών, η οποία έχει πετύχει να εδραιώσει ένα νέο μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις