Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Open TV ξεκαθάρισε το ύψος της αποζημίωσης, δηλώνοντας ότι «πάντα είναι σε αντιστοίχιση με τις δυνατότητες της οικονομίας μας. Και θα είναι στα 534 ευρώ η αποζημίωση για τις αναστολές συμβάσεων, όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο.

«Τα 800 ευρώ που δόθηκαν τον Νοέμβριο ήταν η εξαίρεση. Ο κανόνας από την αρχή της πανδημίας είναι τα 534 ευρώ σε μηνιαία βάση». Βέβαια ούτε τον Νοέμβριο ήταν 800 ευρώ διότι αφαιρέθηκε η πρώτη εβδομάδα του μήνα που δεν υπήρχε lockdown.

Eπίσης ο υπουργός έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι και να ανέβει πάλι στα 800 ευρώ η αποζημίωση ειδικά τον Δεκέμβριο, μήνα Χριστουγέννων και πολλών οικονομικών υποχρεώσεων για την πλειονότητα των πολιτών (τέλη κυκλοφορίας κ.ά.).

«Αποκλείεται» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Έχουμε εξαγγείλει από την αρχή πώς προχωρά το πρόγραμμά μας» είπε, ενώ επικαλέστηκε τις πληρωμές που πρέπει να γίνουν από το κράτος εντός του τελευταίου μήνα του χρόνου.

Επισφάλεια Εργασίας

Γεγονός είναι ότι με το δεύτερο κύμα πανδημίας επικρατεί στην αγορά εργασίας έντονη επισφάλεια. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας «Συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλατζάς, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Prorata S.A, .ένας στους τρεις εργαζόμενους ή απασχολούμενους, φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του και δεν θα μπορέσει να βρει άλλη θέση εργασίας. Σε πολλά νοικοκυριά χρειάζονται δύο άνθρωποι για να αθροίσουν 500 ευρώ τον μήνα ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.

Το εντυπωσιακό, σύμφωνα με την έρευνα, επισφάλεια ισχύει και για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, ο οποίος δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Το συμπέρασμα της έρευνας είναι δυσοίωνο και αναμενόμενο:«Η κρίση λόγω της πανδημίας φέρνει ένα δεύτερο σαρωτικό κύμα διάλυσης των εργασιακών σχέσεων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις