Ομόφωνα αθώος για τις κατηγορίες κατά περίπτωση απάτης, υπεξαίρεσης, εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυματος μαύρου χρήματος κηρύχθηκε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Κηρύχθηκε επίσης ένοχος για το αδίκημα της κοινής απιστίας του 390 ΠΚ με την έδρα να του αποδίδει συμμετοχική δράση χωρίς την απαιτούμενη εκ του νόμου διαχειριστική ιδιότητα στο πρόσωπο του.

Το εφετείο που δίκαζε την υπόθεση των δανείων συνολικού ύψους 792 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank για τέσσερα χρόνια στην επόμενη συνεδρίασή του, η οποία ορίστηκε για τις 13 Ιανουαρίου, θα ανακοινώσει την τελική απόφασή του επί των ποινών και των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν ο Λαυρεντιάδης και οι άλλοι οχτώ της υπόθεσης.

Πρόκειται για δύο δικηγόρους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank και υπαλλήλους των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, οι οποίοι ενέκριναν δάνεια ύψους 792 εκατομμυρίων ευρώ.

Είχαν προηγηθεί δεκαεπτά αθωωτικές αποφάσεις για διάφορες υποθέσεις στις οποίες ο επιχειρηματίας κατηγορούταν για εμπλοκή.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, Κωνσταντόπουλο Νικόλαο και Ροδουσάκη Εμμανουήλ, «η εξέλιξη και η κατά μειοψηφία ενοχή του εντολέα τους για το συγκεκριμένο αδίκημα, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την πλήρη δικαίωσή του σε β’ βαθμό.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επιχειρηματίας θα προσφύγει στον επόμενο βαθμό των αρμοδίων δικαστηρίων με αίτημα την πλήρηαπαλλαγή του.

Ακόμη, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή από κάθε κατηγορία για τους υπόλοιπους 34 κατηγορούμενους της υπόθεσης, γεγονός που οι ίδιοι σχολίασαν ως δικαίωση τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Δημήτρη Μπόλη, συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των 34 κατηγορούμενων που αθωώθηκε. «Μετά από δίκη 4 ετών και 2 μηνών και μία διαδικασία, κατά την άποψη μου, υποδειγματική, θεωρώ ότι αναφορικά στον εντολέα μου εκδόθηκε μία δίκαιη απόφαση, απόλυτα στοιχισμένη στα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και στις, ενώπιον του Δικαστηρίου, καταθέσεις και αυτών ακόμη των μαρτύρων κατηγορίας» επισήμανε ο συνήγορος και πρόσθεσε: «Μια ιδιαίτερα δυσχερής και ψυχοφθόρα για τον εντολέα μου περίοδος, έληξε με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις