ΦΠΑ 24% επιβάλλεται στα ηλεκτρονικά εισιτήρια που μπορεί κάποιος να αγοράσει για να παρακολουθήσει μία παράσταση από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή του.
Συγκεκριμένα, εγκύκλιος που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% που ισχύει στα εισιτήρια των κινηματογράφων και ο συντελεστής 6% για τα εισιτήρια των θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών ισχύει μόνο για τα φυσικά εισιτήρια. Δηλαδή για τα εισιτήρια που θα αγοράζαμε από τα θέατρα και τους κινηματογράφους αν λειτουργούσαν.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, «δεν προκύπτει η εφαρμογή των ανωτέρω αναφερομένων μειωμένων συντελεστών στην περίπτωση που οι παραστάσεις παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου. Ως εκ τούτου, το αντίτιμο για το δικαίωμα πρόσβασης στην παρακολούθηση αυτή επιβαρύνεται με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24%».

Ασαφές παραμένει αν μετά την εξέλιξη αυτή, πρόκειται να αυξηθούν και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια των παραστάσεων που μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω streaming.

«Στον αέρα» είναι και το μέτρο της επιδότησης των άδειων καθισμάτων στις αίθουσες . Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη που έχει ψηφιστεί, η επιδότηση αφορά ένα ποσό της τάξης των 10 ευρώ για τις θέσεις θεάτρων και 4 ευρώ για τις θέσεις σε κινηματογράφους, ενώ επιδοτούνται 24 παραστάσεις το μήνα στα θέατρα και 40 παραστάσεις το μήνα στους κινηματογράφους. Για τις λειτουργούσες επιχειρήσεις καλύπτεται 40% των θέσεων, ενώ για τις κλειστές το 20%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις